Paz. Nis 28th, 2024

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İMKB için söz verdi!


Sürpriz bir kararla Kanun Hükmünde Kararname ile Borsa’nın “yönetiminin” devletleştirilmesinin ardından yaşanan belirsizlikten dolayı rahatsız olan aracı kurumları Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Bu kamulaştırma değil, reformların hızlanması amacıyla atılan bir adım” diyerek rahatlattı.

16 Kasım günü aracı kuruluşların birliğinin yöneticileriyle buluşan Babacan’ın, İMKB yönetiminde yapılacak değişimin nedenlerini Birlik temsilcileriyle konuştuğu ve “Türk sermaye piyasası ekonomideki gelişmelerin gerisinde kalmıştı. İstanbul‘un dünyanın ilk on finans merkezi arasında yer almasını hedefleyen İstanbul Finans Merkezi projesinin hızla ilerlemesini amaçlıyoruz” dediği öğrenildi.

ARACILAR DA DESTEKLİYOR

Sektör temsilcileri, Babacan ile görüşmelerinin ardından belirsizliğin ortadan kalktığını ve reform sürecini desteklediklerini belirtirken, görüşmeyi madde madde üyelerine duyuran Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı Atilla Köksal imzasıyla üyelere giden mektupta, “İMKB üzerinde haklarımızın korunması, şirketleşme ve özelleştirme sürecinin en iyi sonucu yaratması için tüm kaynaklarımızı seferber edeceğiz” sözü verildi.

BABACAN’IN ARACILARLA İMKB İÇİN VERDİĞİ SÖZLER

* Bu bir reform süreci. Hızlı hareket edilmesi için inisiyatifin kendimizde olmasını istedik.

* Çağdaş yönetim ilkelerine dayalı bir yapı öngörüyoruz. Kurumsal hafızayı koruyacak bir sistem kuracağız.

* Bu yönetim geçiş dönemini yürütecek. Sonrasında İMKB şirketleşecek ve özelleştirme ve halka arz olacak.

* İMKB’nin şirketleşmesi 2012 yılı TBMM tatile girmeden kanunlaşacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen