Sal. Nis 30th, 2024

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçmişte yaşanan bir olayı anlatarak 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in taklidini yaptı.


Halitpaşa Belediyesine gelişinde belediye binasının önünde vatandaşlara hitap eden Arınç, Halitpaşa’nın son yıllarda büyük gelişme gösterdiğini belirtti. Manisa‘da yetişen bir insan olarak beldeye sürekli geldiğini ifade eden Arınç, ”Belediye başkanı Vedat Çıvgın arkadaşımız çok şükür isabetli bir kararla bizi sevindirdi. Onu tebrik ediyorum. Onunla bundan sonra daha sıkı, daha güçlü iş birliği yapacağız” dedi.

Arınç, beldeye gelişinde vatandaşların ilçe olmak istediklerine ilişkin afişlerini gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

MİLLETİN SEÇTİĞİ İKTİDAR OLMAK ONURUMUZDUR

”Manisa’nın büyükşehir olmasıyla Halitpaşa’nın daha büyük pay koparacağını söylemek mümkün. İlçe olmak istediğinize ilişkin afişinizi gördüm. Her belde ilçe olmak istiyoruz derse halimiz nice olur? İlçeden daha güzel imkanları buraya getireceğiz. Yeter ki insanımız temiz beldede yaşasın, belediyenin hizmetleri emrinde olsun. Hükümet olarak güzel şeyler yapıyoruz ki üç dönemdir oy alıyoruz. Bu oyları parayla satın almıyoruz, kara kaşımıza, kara gözümüze vermiyor, bu millet sevdiğine oy verir. Milletin seçtiği iktidar olmak onurumuzdur. Demek ki milletimize daha çok hizmet edeceğiz ki bizi daha çok sevsin. Çalışıyoruz, koşuyoruz. Türkiye‘yi her gün geziyoruz, halkla temas içindeyiz. Dün Başbakanımız Van’a gitti. Bakanlarımız orada nöbette. Milletimizle kucaklaşmak, ‘nedir derdin, bir isteğin mi var’ diye sormak görevimizdir.”

SİZE ADAM SEVDİRMEK DE ZOR KARDEŞİM

Arınç, bir siyasetçi olarak milletten oy almanın ne kadar zor olduğunu bildiğini ifade ederek, ”Halitpaşa’dan da oy almak kolay değildir. Ben neler çektim sizden. Kahvehanelere gelirdik, bazen dinlerdiniz, bazen dinlemezdiniz. Çoğu zaman dinlerdiniz, oy vermezdiniz. ‘Sen güzel adamsın ama partinde iş yok’ derdiniz. Beni severdiniz, Erbakan Hoca’yı sevmezdiniz. Size adam sevdirmek de zor kardeşim. Ama AK Parti çıktı da bereket oy alıyoruz” diye konuştu.

DEMİREL’İN KULAĞI ÇINLASIN
Konuşmasında bir hatırasını anlatan Arınç, "Kulağı çınlasın Sayın Demirel her gittiği ilçeyi il yapmayı vaat ederdi. Seçime 3 gün kala. Alanya‘ya giderdi ‘Alanyalılar sizi il yapacağım plakanız 78, o zaman için söylüyorum. Nazilli‘ye gelir senin plakan 83, il olacaksın seçimden 3 gün sonra. İskenderun seninki 89, Akhisar seninki 89, Salihli seninki 109 ve işe ciddiyet katmak için de bu sözlerin altını iyice çizin. Seçimden sonra hepiniz il olacaksınız.’ derdi. Allah, Allah bir seçim geçti olmadı, iki seçim geçti olmadı, üçüncü seçimde baba yine aynı vaatleri yapınca Belenli’nin birisi uyanmış diyelim. ‘Baba ya hep vaat edip duruyorsun. Plakayı verdin, altını da çizin dedin. Ne olacak bizim halimiz, hala il olmadık’ deyince Demirel de ‘Sevgili kardeşim şimdi de üstünü çizin.’ söylediği bu. Nasıl benzetebildim mi sesimi. Kulağı çınlasın, Allah sağlık ve afiyet versin. O yaşasın, yaşadıkça AK Parti’nin başarılarını görsün, sevinsin inşallah. Bizde vaat yok." diye konuştu.

Halitpaşa’da Balkan göçmen nüfusunun büyük ağırlığı olduğuna dikkati çeken Arınç, Balkan ülkeleriyle ilişkilere de değindi. Arınç, yakın zamanda Kosova ve Makedonya‘yı ziyaret ettiğini belirterek, Balkanlar’da Türk milletinin hatıraları olduğunu ve hükümet olarak o bölgede ecdadın bıraktığı ne kadar eser varsa hepsine sahip çıkarak yeniden imar ettiklerini söyledi.

FORMA HEDİYE EDİLDİ
Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasının ardından, Halitpaşa Belediye Başkanı Vedat Çıvgın’ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Çıvgın, ziyarette Arınç’a Halitpaşa Belediyespor’un üzerinde adı yazılı 45 numaralı formasını hediye etti. Bu arada, Bülent Arınç, beldeye gelişinde sünnet elbisesi giymiş bir çocukla sohbet etti. Arınç, bugün sünnet olacağını öğrendiği Hasan Emre Balaban’a 50 lira harçlık verdi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen