Paz. Nis 28th, 2024

Mozilla, Firefox’u “ışık hızında” güncellemeye devam ediyor. Firefox kullanıcıları sekizinci sürüm için çok fazla beklemediler; Firefox 8 indirilmeye sunuldu.


Mozilla, Firefox 8’in final sürümünü indirilmeye sundu! Tüm yenilikler ve indirme bağlantısı burada…

Yeni Firefox’ta ilk bakışta yine çok fazla değişiklik göze çarpmıyor. En büyük yenilik, kuşkusuz eklentiler konusunda yapılmış. İlk açılışta Firefox 8 yüklü tüm eklentileri listeliyor, uyumlu olup olmadıklarını kontrol ediyor ve bu liste yardımıyla istediklerinizi kaldırıp istediklerinizi kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Ayrıca bazı üçüncü parti yazılımlar tarafından "gizli" olarak kurulan eklentiler de artık Firefox’u kandıramıyor. Tarayıcı, bir uyarı ile kullanıcıyı bu eklentiler konusunda uyarıyor ve onları kullanmak isteyip istemediğinizi soruyor.

HTML5 ve WebSocket desteğinde yapılan iyileştirmelerin yanı sıra, Firefox 8’de pek çok ufak hata da giderilmiş durumda. Açılış hızı biraz artmış; aynı şekilde JavaScript motorunda da ufak geliştirmeler yapılmış.

İlk performans testi ve indirme bağlantısı…

İlk SunSpider JavaScript testimize göre Firefox 8, Chrome 15’ten burun fazrkıyla daha hızlı. Testimizde Chrome 15 251,1 milisaniyelik bir değer elde ederken Firefox 8, 243,1 milisaniyelik bir değere imza attı. Internet Explorer 8 ise, 216,6 ile iki rakibini de geride bırakmayı başardı.

Firefox 8, haber yayına hazırlanırken, her zaman olduğu gibi Mozilla’nın FTP sayfalarında yayınlanmıştı. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak tüm sistemlerde ve tüm dillerde Firefox 8’e ulaşabilirsiniz. Resmi açıklamayı bekleyenler ise, Mozilla’nın resmi Firefox sayfasını sık sık kontrol edebilir. Otomatik güncellemenin ise 8 gün içerisinde yayına verilmesi bekleniyor.

http://europe.mozilla.org/tr/

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen