Per. May 2nd, 2024

PKK’lıların okullara ve öğrenci yurtlarına molotoflarla yaptıkları saldırıların emrinin İmralı’dan verildiği ortaya çıktı. Öcalan’ın avukatları aracılığıyla verdiği talimatta, yatılı bölge okullarına (YİBO) saldırmalarını istediği tespit edildi. Talimatı alan teröristler, fakir ve başarılı öğrencilerin öğrenim gördüğü YİBO’lara molotoflarla 9 a


12 Haziran seçimleri öncesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki yatılı bölge okullarını ve yurtlar hedef alan PKK sempatizanları, molotoflu saldırmış ve öğrencilerin ağır şekilde yaralanmalarına sebep olmuştu. PKK’lıların 30 Mayıs’ta Şırnak‘ın Cizre İlçesi’ndeki İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu’na molotof kokteylleriyle yaptıkları saldırıda yangın çıkmış ve 3 öğrenci ağır şekilde yaralanmıştı. PKK’lıların başta YİBO’lar olmak üzere eğitim kurumlarını hedef almalarının sebebi, son KCK operasyonuyla ortaya çıktı. Terörist başı Öcalan’ın İmralı’da avukatları aracılığıyla PKK’ya, YİBO’lara saldırı yapılması talimatı verdiği tespit edildi. Öcalan’ın 5 ayrı görüşmede avukatlarına, okulların örgüt kontrolüne geçmemesi nedeniyle buralarda verilen eğitimi ‘asimilasyon ve soykırım eğitimi’ olduğunu söylediği öğrenildi. Avukatlarıyla 30 Nisan 2010’da yaptığı görüşmesinde YİBO’lara karşı daha fazla ses çıkarılmasını isteyen Öcalan, bu okullarda 10 bin civarında Kürt kökenli öğrenci olduğunu belirterek, "Benim asıl öfkelendiğim neden siz daha fazla ses çıkarmadınız?" dedi.

9 OKULA SALDIRDILAR

Öcalan, avukat görüşmelerinde yatılı okullarda verilen eğitimden sorumlu tuttuğu Başbakan Tayyip Erdoğan’ın asimilasyon ve soykırımı hedeflediğini ileri sürdü. Terörist başı ile görüşen avukatlar, Öcalan’ın talimatı hemen yerine getirdi. İddiaya göre, Öcalan’ın avukatlarından Mehmet Bayraktar, Mehmet Sani Kızılkaya ve İbrahim Bilmez, YİBO’lara saldırı yapılması talimatını Kandil’e iletti.

Talimatın Kandil’e ulaştırıldığı günün akşamı PKK, Hakkari‘de yatılı bölge ilk öğretim okuluna saldırı gerçekleştirdi. Okulun yatakhanesi, atılan Molotof kokteylleriyle tamamen yakıldı. Bu saldırıyı diğer 8 saldırı takip etti ve okullara, öğrencilere, öğretmelerin araçlarına bir dizi saldırı düzenlendi. Öcalan’ın verdiği 5 talimatın Kandil’e iletilmesinin ardından ise harekete geçen PKK yöneticilerinin telsizle teröristlere YİBO’lara yönelik saldırı emri verdikleri ve 9 saldırı gerçekleştirdikleri, ayrıca binaların yakıldığı gün yüzüne çıktı.

Cahil kalsınlar

PKK elebaşısı Fehman Hüseyin’in Sofi Nurettin kod adlı teröristle yaptığı telsiz konuşması, terör örgütünün bölgedeki çocukların geleceğini karartma planlarını ele verdi: Hüseyin: Çocuklar okula gitmezse daha iyi olur. Zaten milletin hepsi bilinçlidir, aileler de… İnternet üzerinde, bilgisayar üzerinde okullar karakollardan daha tehlikelidir. Tam katliam yerleridir. Sofi Nurettin: Doğrudur. Cahil kalacak. Biz de dedik hain olacağına cahil olsun daha iyi… Olsun, cahillik hainlikten daha iyidir. Hüseyin: Cehaletin en büyük yeri okullardır. Bu çocukların başına kara cehalet veriliyor. Valla bilmiyorum bizim görüşümüz yasaktır, diyecektik. Kürdistan’da Kürtçe dille ya yaparsınız ya da Türk okulları yasaktır. Çünkü çocuklarımız öğreniyorlar tam cahilleşiyorlar.

Şehit cenazeleri mutlu etmiş

Terörist başı Öcalan’ın avukat görüşmelerinde, şehit cenazelerinden duyduğu mutluluğu ifade ettiği belirlendi. Samsun‘un Ladik İlçesi’nde 17 Nisan 2010’da gerçekleştirilen saldırıda 2 polis şehit düşmüştü. Öcalan’ın avukatlarıyla olaydan 4 gün sonra yaptığı görüşmede şehitlerden dolayı yüzünde gülümseme olduğu bunun ise avukat notlarına da yansıması dikkat çekti. İşte avukatlar ve Öcalan arasındaki görüşme: Avukat: Yine Samsun‘daki saldırı gündemde. HPG kamuoyuna dönük açıklamasında Samsun‘daki saldırıyı üstlendi. Yerel birimlerin kendi inisiyatifleriyle yaptıklarını belirttiler. Ayrıca yaptıkları açıklamada bu saldırıyı misilleme amaçlı yaptıklarını söylüyorlar. Öcalan: Tamam. (Samsun-Karadeniz bölgesinde eylem yapma güçlerine kavuştuklarına memnun olmuş tarzda gülümseyerek) Oralarda güçleri var mı? (biraz tebessüm ederek) Oralara kadar gidebiliyorlar mı? Ben bu eylemin daha çok diğer sol örgütlerle ortak yapıldığını zannediyordum."

İşte okullara yapılan saldırılar

Hakkari Şemdinli Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)’nun arka bahçesinde 8 Eylül 2010’da, 20 litrelik yağ tenekesi içerisinde 8 kg TNT ve 300 gram A-4 plastik patlamaya hazır bomba bulundu.

13 Eylül 2010’da Hakkari Yüksekova ilçesi Yenimahalle İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun yatakhane bölümüne patlayıcı madde atıldı. Maddi hasar oluştu.

14 Eylül 2010’da Hakkari Yüksekova İpekyolu Caddesi İnanlı köyü girişinde bulunan 75. Yıl Bölge Yatılı İlköğretim Okulu’nun avlusunda patlama meydana geldi, maddi hasar oluştu.

17 Eylül 2010’da Mardin/Kızıltepe ilçesi Ersoylu Mahallesi’nde bulunan 80. Yıl Yatılı Bölge Okulu öğretmen lojmanlarına taşlı saldırı yapıldı.

22 Mart 2011’de Hakkari Şemdinli İlçesi Güzelkonak köyünde bulunan yatılı bölge ilköğretim okulunda öğrenim gören bir öğrenci PKK tarafından saldırıya uğradı.

26 Mart 2011’de Şırnak Silopi Habur istikameti çıkışında bulunan YİBO önünde PKK 300 kişiyle okulu protesto eden eylem yaptı, okul yolunu trafiğe kapattı.

28 Mayıs 2011’de Erzurum/Karayazı İlçesi Yeni Mahalle’de bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Lojmanları önünde park halinde bulunan 1 araç PKK tarafından kundaklandı.

5 Ekim 2011’de Mardin Kızıltepe İlçesi Ersoylu Mahallesi’ndeki Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun bahçesinde park halinde bulunan 1 araç terör örgütü yandaşları tarafından kundaklandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen