Cum. Nis 26th, 2024

Savcılık, Tümgeneral Bakıcı’nın firarıyla ilgili, Tuğgeneral Yenikeçici ve Tümgeneral Turfan için soruşturma başlattı. Askeri savcılık da Bakıcı hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.


İnternet andıcı davasında hakkında yakalama kararı olmasına rağmen Rusya‘ya kaçan Tümgeneral Mustafa Bakıcı’yla ilgili olarak İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın, firara zemin hazırladıkları gerekçesiyle ilk aşamada iki general hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. Savcılığın hakkında soruşturma açtığı iki ismin İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçici ile Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcısı emekli Tümgeneral Orhan Turfan olduğu belirtiliyor.

Özel Yetkili Savcılık soruşturma evrakını Genelkurmay’a da gönderdi. Savcılık, Bakıcı’nın hastane ve izin süreçleri ile daha sonraki emeklilik işlemlerini mercek altına aldı. Hakkında yakalama kararı olan bir askeri personele merkez komutanlığına teslim edilmek yerine nasıl izin verildiği ve emeklilik dilekçesinin işleme konulduğu araştırılıyor. Soruşturma kapsamında Tümgeneral Bakıcı’ya yardımcı olduğu kuşkusu doğan iki isme ulaşıldı. Bunlardan birincisi Bakıcı hakkında çıkartılan ile yakalama emrini uygulaması gerekirken ilgili tüm evrakı eski görev yerine yönlendiren İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçici. Savcılığın hakkında soruşturma başlattığı ikinci isim Mustafa Bakıcı’nın izin dilekçesini onaylayan dönemin Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcısı emekli Tümgeneral Orhan Turfan. Özel Yetkili Savcılığın önümüzdeki günlerde iki general ile diğer bazı personelin ifadelerine başvurması bekleniyor.

Özel Yetkili Savcılığın soruşturma çerçevesinde Kara Kuvvetleri Eski Personel Başkanı Tümgeneral Metin İyidil, Ağustos Şûra’sından sonra terfi ederek bu göreve atanan Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Salih Zeki Çolak ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun bilgisine de başvurulabileceği belirtiliyor.

‘EVREN İÇİN ÇALIŞMA YOK’
Genelkurmay Başkanlığı da dün bir açıklama yaparak askeri savcılığı Bakıcı hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Açıklamadan ayrıca Yedinci Cumhurbaşkanı Sayın Kenan Evren‘in isminin kışladan kaldırılacağı yönünde herhangi bir çalışma mevcut değildir" denildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen