Cts. Nis 27th, 2024

TÜRKİYE’nin 12 ünlü yüzü, sokak çocukları yararına evlerinin kapısını ziyaretçilere açacak. 12 ünlü mimarın dekore ettiği Trump Towers’deki daireleri ziyaret edenlerden sağlanacak gelir, sokakta çalışan çocukların, toplumsal yaşama katılmalarına yardım eden “Sokak Lambası” projesine aktarılacak.


Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Mudo Concept, Trump Towers ve Maison Française Dergisi işbirliğinde gerçekleştirilen TOG Concept projesi kapsamında; 12 ünlü isim, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın çalışmalarını desteklemek, tanıtmak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla 12 mimarla bir araya geldi.

Projenin tanıtımı Trump Towers’da düzenlenen bir kokteyl ile gerçekleşti. Geceye, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Yalçındağ, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman, Milliyet Gazetesi yazarı Güneri Cıvaoğlu, sanat ve iş dünyasından bir çok ünlü isim katıldı.

"BİENAL GEZİYORMUŞ GİBİYİM"

Gecede daireleri gezen Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök şunları söyledi:

"Çok parlak buldum projeyi. Sadece Türkiye’de değil dünyada da bir ilktir bu proje. Bir binada ünlü tasarımcıları bir araya getirip, yanına da bir insan koyup çalıştırmak. Kendimi bienal geziyormuş gibi hissettim. Herkesin karakteri yansımış. Çünkü genellikle bir mağazaya bir eşya almaya gittiğinizde bir zevki yansıtır, kendi içinde bir tutarlılığı vardır. Halbuki burada her ayrı zevke seslenen evler görüyorsunuz. Bu bakımdan çok çok beğendim projeyi. Tahmin ediyorum, dünyada takdir edilecek bir proje olabilir bu…"

İş hayatında ve dünyada gördüğü fuarlar arasında bu projenin en iyisi olduğunu dile getiren, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, "Burada 15 gün gece gündüz, sabahtan akşama kadar çalışan arkadaşlarımın payı büyük. Çünkü anında olmuyor. Gelecek olan ziyaretçileri tavsiyem; bu işlerin nereye geldiğini, Türkiye’nin nereye geldiğini, bizim mimarlarımızın, bizim insanımızın zevkinin nerede olduğunu, ona bizim de ne kadar katkıda bulunduğumuzu, burada da neler olduğunu görmeleri için burayı muhakkak gezmeye gelmeleri gerekiyor. Bu aynı zamanda Toplum Gönüllüleri Vakfı’na çok önemli bir katkı olacak" dedi.

GELİR SOKAK ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE HARCANACAK

Projeyi çok yaratıcı bulduğunu ve çok hoşuna gittiğini anlatan Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman, "12 tane insan ile 12 tane meşhur şahane mimarı eşleştirip böyle bir proje yapmak… Herkes çok yaratıcı şeyler yapmış. Türkan Şoray’ın, Oya Eczacıbaşı’nın, Hülya Avşar’ın, Acun’un… Herkes bir takım şeyler deniyor ve bu benim çok hoşuma gitti" şeklinde konuştu.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Eltemur ise proje ile ilgili şunları söyledi:

"Daireler, 24 Kasım ve 4 Aralık tarihleri arasında sabah saat 10.00’dan, saat 22.00’a kadar hafta sonları dahil gezintiye açık olacak. Giriş ücreti 10 TL.Giriş için kazanılan her 10 TL’ye Mudo da 10 TL bağış yapacak. Buradan elde edilecek gelir de, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın 7 senedir sürdürdüğü, sokakta çalışan çocukların toplumsal yaşam içinde yer alması için yürüttüğü ’Sokak Lambası’ projesine aktarılacak. Ne kadar çok ziyaretçi olursa o kadar çok çocuğa eğitim sağlama şansımız olacak."

24 KASIM’DA ZİYARETE AÇILIYOR

Türkiye’nin 12 ünlü yüzünün zevkine ve seçimlerine uygun olarak dekore edilen daireler, sokakta çalışan çocukların, sosyal aktiviteler aracılığıyla kendi potansiyellerini keşfetmelerini, özgüven kazanmalarını ve bu sayede toplumsal yaşama katılmalarına yardım eden "Sokak Lambası" projesi yararına 24 Kasım – 4 Aralık 2011 tarihleri arasında saat 10.00’dan, 22.00’a kadar ziyarete açık olacak. Vatandaşlar, Trump Towers’daki daireleri 10 TL karşılığında ziyaret ederek projeye destek verebilecek. Sergi giriş ücretlerinden elde edilecek gelir tutarı kadar Mudo Concept tarafından yapılacak katkıyla Sokak Lambası projesi; sokakta çalışan çocukların umudu olmaya devam edecek.

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Toplum Gönüllüsü gençler ile birlikte 2004 yılından beri yürüttüğü "Sokak Lambası" projesi, sokakta çalışan çocukların sorunlarını ve ihtiyaçlarını gözlemleyerek toplumsal yaşam içinde yer almasını sağlıyor. "Sokak Lambası" projesi ile yola çıkan ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın çalışmalarını desteklemek için ele ele veren Mudo Concept, Trump Towers ve Maison Française dergisi; sokakta çalışan çocukları sosyal yaşamın içine d?hil etmek ve kaynak sağlamak için "TOG Concept"i hayata geçirdi.

ÜNLÜLER VE MİMARLARI

Acun Ilıcalı ile mimar Emrah Kutlar, Arzuhan Yalçındağ ile mimar Çağlayan Tuğa, Ayşe Arman ile mimar Mahmut Anlar, Caroline Koç ile mimar Gökhan Avcıoğlu, Hülya Avşar ile mimar Merve Benice Musluoğlu, İbrahim Kutluay ile mimar Şebnem Buhara, İzzet Çapa ile mimar Sandra Arslanoğulları, Oya Eczacıbaşı ile mimar Mustafa Toner, Rana Tabanca ile mimar Hakan Ezer, Siren Ertan ile mimar Hakan Helvacıoğlu, Türkan Şoray ile mimar Emir Uras ve Ümit Boyner ile mimar Cem Kocacıklıoğlu’nun ortaklaşa çalıştığı proje kapsamında Trump Towers’daki 12 daire, Mudo Concept koleksiyonlarıyla dekore edildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen