Cum. May 3rd, 2024

Çin’in Sanghay kentinde bir otelde 1068 metre uzunluğunda dünyanın en uzun yılbaşı pastası yapıldı.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Guinness heyeti tarafından ölçülen pasta dünyaca ünlü oteller zinciri Sangri La otelin iki büyük binasının lobileri arasında kurulan 130 masada boylu boyunca uzanarak dünya rekoru kırdı.Otelin pasta şefi olan Türk ustanın şefliğinde yapılan pasta geçen sene Fransa‘da yapılan bu konuda bir önceki Guinness rekoru sahibi 208,80 metrelik yılbaşı pastasının rekorunu katlayarak kırdı.
Otelin pasta şefi Yusuf Yaran AA muhabirine yaptığı açıklamada, pastanın şu anda yapılmış olan en uzun yılbaşı pastası olduğunu vurgulayarak, 150 kişinin 24 saat boyunca durmadan çalışarak bu pastayı yaptığını söyledi.
Yaran, pastanın yapımında 633 litre krema, 401 kilogram çikolata, 904 yumurta, 204 kilogram şeker, 1004 kilogram buğday unu ve özel olarak yurt dışından sadece bu pasta için getirilen 34 kilogram vanilya kullandıklarını belirtti.
Pastanın rekoru kırmasının ardından orada bulunanlara satılacağını belirten Yaran, gelirin de tamamen hayır için kullanılacağını ifade etti.
Pastanın satışından elde edilen gelir Fudan Üniversitesine bağlı Şanghay Çocuk Hastanesinde kemoterapi gören çocuklara aktarılacak.

>> Esnafa hayat öpücüğü… tıkla müjden var!..

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen