Sal. Nis 30th, 2024

Türkiye Gazetesi’nden Adem Demir’e PKK, Öcalan ve Aysel Tuğluk hakkında çeşitli iddialar ortaya atan eski PKK’lı Batmaz, Aysel Tuğluk’u İmralı’da kurye olarak kullandıklarını öne sürdü. Aysel Tuğluk ise iddiaları yalanladı.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

KCK operasyonlarında tutuklanan avukatlara da değinen Batmaz, şunları söylüyor: "Öcalan, Kandil’i avukatlar aracılığıyla yönetiyor. Genç avukatlar kullanılıyor. Çünkü onlar çaylak. İşin farkına varan ise ayrılıyor."

ELEŞTİRİDE BULUNDUM BAŞIMA GELMEYEN KALMADI

PKK’lılardan gördüğü şiddetten sonra pek çok yere başvurarak can güvenliği isteyen ve ardından yazdığı mektuplarla başta Kürtler olmak üzere herkesten destek isteyen Selma Batmaz’ın açıklamaları devam ediyor. Öyle şeyler anlatıyor ki hayret etmemek elde değil. Zira yıllarca bu örgütle bağından dolayı çok sıkıntı çekmiş olduğu her halinden anlaşılıyor. Şimdi PKK’nın iç yüzünü anlatan mektuplar, ele aldığı ve konuştuğu için örgüte yakın olanlar tarafından ağır hakaretlere maruz kalıyor. Hakkında yapılan yorumların bazılarında "bugüne kadar aklın neredeydi?" deniliyor. Aslında o da bir anlamda konuştuğuna pişman. "Güneyli Kürtlerin bir toplantısına gittim. Konuşanları dinledikten sonra baktım aynı tas aynı hamam. Söylemler ve sloganlar aynı. Eleştiride bulundum diye başıma gelmeyen kalmadı. Keşke gitmez olsaydım" diye bir anlamda pişmanlığını ortaya koyuyor. Ama yaşadıklarından dolayı da geri adım atmıyor. "Yeter" diye isyan ediyor.

KORKU İÇİNDE YAŞIYOR

Batmaz ilginç isimler ve bunların birbirleriyle olan ilişkilerini anlatıyor. Ama hepsine yer vermek imkânsız. Çünkü bazı kişileri bulup Batmaz’ın söylediklerini ve suçlamalarını teyit etmek bir anlamda güç. Ama şu net olarak ifade edilebilir; Batmaz, yaşananlardan dolayı panik atak olmuş durumda. Sürekli takip edilme ve öldürülme korkusu yaşıyor. Bekaa’da tanık olduğu katliamları hatırladıkça ağlama krizine giriyor. Psikolojik krizler yaşadığı da olmuş.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen