Paz. Nis 28th, 2024

Ankara’da düzenlenen operasyonda uyuşturucu satıcıları mankenlerle alem yaparken yakalandı.


Ankara’da düzenlenen operasyonda, yeni nesil uyuşturucu olarak tabir edilen ‘Bonzai’ ele geçirildi. Uyuşturucu satıcısı oldukları öne sürülen 4 kişi, evde 5 kadın mankenle uyuşturucu alemi yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Yapılan teknik takibin ardından, yurt dışından Bonzai getirildiği bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, Ankara‘nın Yenimahalle İlçesi’nde bir eve operasyon düzenledi. ‘Bonzai’ adı verilen operasyonda, Bulgaristan‘dan temin ettiği uyuşturucu maddeyi eğlence yerlerinde piyasaya sürmek için müşteri arayışı içerisinde olduğu belirtilen S.A. (21) ve evde bulunan üniversite öğrencileri D.K.Y. (21), F.M.B. (24), T.A. (24) ile manken oldukları öne sürülen 5 kadın gözaltına alındı.

NARKOTİK KÖPEĞİ ‘ATEŞ’ BULDU

Evde jandarma narkotik köpeği ‘Ateş’in de yardımıyla yapılan aramada, farklı yerlere gizlenmiş piyasaya sürülmeye hazır 10’ar gramlık 28 paket Bonzai, 8 paket kokain, uyuşturucu madde kullanmaya yarayan gaz maskesi, buna bağlı 50 santimetre yüksekliğinde uyuşturucu maddeyi nargile gibi içmeye yarayan cam huni, bir kuru sıkı tabanca ve tabancaya ait 6 fişek, 45 santimetre uzunluğunda sallama tabir edilen bıçak ele geçirildi.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Jandarmadaki ifadelerinin ardından 5 kadın serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen şüphelilerden S.A. ile D.K.Y. tutuklandı, diğer iki şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerin uyuşturucuyu üniversite öğrencilerine sattıkları, yılbaşı öncesi de piyasaya sürme hazırlığında oldukları belirtildi. Jandarmada gözyaşı döken mankenler ise, haklarında ‘uyuşturucu kullanmaktan’ işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

SAĞLIK AÇISINDAN ÇOK RİSKLİ

Şüphelilerin, yurtdışından ithal ettikleri Bonzai bitkisine sentetik uyuşturucu enjekte ettikleri kaydedildi. Uyuşturucu kullanıcıları arasında ‘Rüya’ ya da ‘Bombay Mavisi’ olarak bilinen sentetik uyuşturucu Bonzai’nin, daha etkili ve daha pahalı olmasının yanı sıra, sağlık açısından büyük risk oluşturduğu vurgulandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen