Cum. Nis 26th, 2024

Ankaragücü eski yöneticisi Faruk Mangırcı, Başkan Altınyuva’yı fena bombaladı


Ankaragücü Başkanı Sami Altınyuva’nın kendisini 13 şirketi bünyesinde bulunduran bir holding’in sahibi olarak tanıttığını ancak ne 13 şirketi ne de holding sahibi olmadığını söyleyen Ankaragücü eski yöneticisi Faruk Mangırcı, “Bugünlerde Ankara’da Aziz Nesin’in ünlü oyunu zübük sahneleniyor. Bir benzeri de Ankaragücü camiasında var” dedi.

Bir basın toplantısı düzenleyerek Ankaragücü Başkanı Sami Altınyuva ile ilgili ilginç iddialar gündeme getiren Faruk Mangırcı, Başkan Altınyuva’nın kulüp üzerinden piar yapmak uğraşı içinde olduğunu ileri sürdü. www.06spor.com adlı spor portalında “İlginç bir başkan vesselam!” şeklinde çıkan bir haber analizde Başkan Altınyuva’nın kişisel web sayfasında çok ilginç bilgiler olduğunun yazılmasından sonra aynı gün Başkan Altınyuva’nın kişisel web sayfasının kapandığına dikkat çeken Ankaragücü eski yöneticisi Faruk Mangırcı, “Girdim baktım, Başkan’ın özgeçmişinde 1976 doğumlu olduğu yazıyor ancak kulüp kayıtlarında ve Ticaret Odası kayıtlarında Başkanın doğum tarihi Ağustos 1980. Başkan kendisini orta yaş bir işadamı olarak tanıtmaya çalışıyor. Baktıkça ilginç şeyler ortaya çıktı” diyerek şunları söyledi:

“Başkan’ın sitesine göre Başkan’a ait 13 şirketi bünyesinde barındıran Altınyuva Holding A.Ş. var. Ama Ankara Ticaret Odası kayıtlarında böyle bir holding yok. İnceledim başkanın ortağı görünen kağıt üzerinde dört şirket var. Bir de arsa kooperatifi üyeliği. Şov meraklısı olduğu her halinden belli olan Sayın Başkan, Park flora konutları isimli bir inşaat projesinin satışını üstlenmiş ama internet sitesine bakınca bu proje karşınıza Altınyuva Park Flora Konutları olarak çıkıyor. Temelli’deki bir arsaya yapılması planlanan 9 metrekarelik hobi evleri Başkanın sitesinde Altınyuva Bahçe Konutları olarak geçiyor. Aynı sitede Başkanın 1995 yılında Altınyuva Holding’te Yönetim Kurulu Başkanı olarak işbaşı yaptığı yazıyor ancak olmayan bu holdingde Başkan gerçek yaşına göre 15 yaşında olmayan holdingin başına geçiyor.

Abarttıkça abartıyor Sayın Başkan, kimsenin bilmediği As Altınel Medya Lmt.Şti’nin sahibi olduğu As dergisinin 20 bin, as vip gazetesinin 50 bin tirajının olduğunu söylüyor internet sitesinde. Sanıyorsunuz ki Başkan günlük 50 bin tirajı olan bir gazetenin sahibi.

Kimi yerde kendisini Sami Altınel kimi yerde Sami Altınyuva diye tanıtan bu kişi kendisini Altınel otellerinin varisi olarak takdim etmekten geri durmuyor. Belki gerçek olan bir tek ciddi işi var babasının kurucusu olduğu Sami Altınel ısı cihazları şirketi. Bu şirkette yine başkanın kapanan internet sitesindeki bilgilere göre kovalı sobalar, kuzine sobalar yapıyor.

Hırsızdır, dolandırıcıdır demiyorum ama Görünüyor ki, Ankaragücü kulübünün başkanlık koltuğunda oturan bu zat, aslında Ankaragücü üzerinden bir piar çalışması yürütüyor. Bu durum üzüntü verici.

Ama bu kadar üzüntü veren bir başka hadisede ihtirasları uğruna koskoca bir camiayı yerlerde süründüren eski Başkan Cemal Aydının kulübü el altından idare etmek uğruna kimleri başkanlık koltuğuna oturttuğu gerçeğidir.

Nurettin Çarmıklılardan, Sabri Mermutlulardan, Vedit Arığlardan, Emin Gök’lerden sonra gelinen nokta Ankaragücü camiası için üzüntü veridir.” Ankaragücü eski yöneticisi Faruk Mangırcı, basın toplantısından sonra Ankara Şehir Tiyatrosunda sahnelenen Aziz Nesin’in ünlü oyunu Zübük ‘ün son gösterimi için gazetecilere davetiye dağıtarak, “Gidin bir sahnedeki Zübük’ü seyredin bir de Ankaragücü’ne bakın. Hangisi daha dramatik siz karar verin.” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen