Sal. Nis 30th, 2024

Ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, Türk Telekom Arena’da kozlarını paylaşacak. Trabzonspor ise Fransa’da Lille karşısında tur arayacak


Süper Lig’de ezeli rakipler G.Saray ile F.Bahçe, saat 19.30’da Arena’da karşılaşacak.. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Trabzonspor ise saat 21:45’te Fransa‘da Lille karşısında tur arayacak.

Futboldaki şike kaosuna derbi molası

Süper Lig’de ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, dev maçta karşılaşacak. Türk Telekom Arena‘da saat 19.30’da başlayacak yılın son derbisini hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Şike ve teşvik primi iddialarının gölgesinde kalan ve çok fazla gündeme gelmeyen mücadelede iki takımın hedefi de galibiyet. Uzun zamandır böylesine önemli maçları kazanamayan ev sahibi Galatasaray, Fenerbahçe‘yi puansız göndermenin hesaplarını yapıyor. Saha dışı olaylar yüzünden sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe ise derbiden zaferle ayrılarak moral depolamak istiyor. Deplasman yasağı nedeniyle Sarı-Lacivertli taraftarların olmayacağı derbide stadın tamamen dolması bekleniyor. A Milli Takım’ın 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri ve play-off maçında özellikle G.Saray taraftarıyla gerginlik yaşayan Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu ile kaleci Volkan Demirel‘in Arena’da nasıl ağırlanacağı merak ediliyor.

Ligin zirvesini yakından ilgilendiren maç öncesi Fenerbahçe liderlik koltuğunda otururken Galatasaray ikinci sırada yer alıyor. İki takım arasında gol averajında Fenerbahçe‘nin tek farkla üstünlüğü var. Galatasaray, Fenerbahçe‘yi yenmesi durumunda puanları eşitleyecek ve averajla liderlik koltuğuna oturacak. Fenerbahçe ise beraberlik halinde rakibiyle arasındaki puan farkını koruyacak, galibiyet durumunda puan farkını 6’ya çıkaracak.

G.Saray, Arena’da lider olmak istiyor

Galatasaray, Türk Telekom Arena‘da misafir edeceği güçlü rakibi Fenerbahçe‘yi yenerek, bu sezon ilk kez liderlik koltuğuna oturmak istiyor. Ligde 25 puanla Sarı-Lacivertli takımın en yakın takipçisi olan Cim Bom, güçlü rakibi karşısında üç puan aldığı takdirde 28 puan ve averajla tam 22 ay sonra yeniden liderlik sevinci yaşayacak.

Türk Telekom Arena’da taraftarlarının desteğiyle Fenerbahçe karşısına çıkacak Galatasaray‘da teknik direktör Fatih Terim, oyun planlarını galibiyet üzerine kurdu. Florya Tesisleri’nde son taktik antrenmanını yaparak hazırlıklarını tamamlayan Sarı-Kırmızılı takımda sakatlıkları devam eden Yekta, Sabri ile kırmızı kart cezalısı Engin Baytar ve futbolda şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede adı geçen ve seyirden yasaklılar listesinde yer alan Sercan Yıldırım, bugünkü derbide forma giyemeyecek. Teknik direktör Fatih Terim, Gençlerbirliği maçında savunmanın ortasında oynattığı Servet ile Gökhan ikilisinin yerine Fenerbahçe karşısında cezası biten Ujfalusi ile genç Semih Kaya’yı görevlendirecek. Sağ kanatta Kazım ve solda Riera’yı oynatacak olan tecrübeli teknik adam, orta sahayı ise üçleyecek. Engin Baytar’ın yokluğunda Fatih Terim, orta alanda Ayhan, Melo ve Selçuk üçlüsüne yer verecek. Tecrübeli teknik adam, Ayhan’la Fenerbahçe‘nin en etkili ismi Alex’i kontrol etmeye çalışacak. Forvette Elmander’i tek başına ilk 11’de sahaya sürecek olan Terim, karşılaşmanın gidişatına göre ikinci yarıda Çek golcü Milan Baros’u devreye sokacak.

Fatih Terim’in dün yapılan son çalışmanın ardından oyuncularıyla özel bir toplantı yaparak, "Fenerbahçe maçının önemini artık bilmeyen yok. Ligin yeni lideri olmak için kazanmaktan başka çaremiz yok. Sizden bu maçta hata yapmanızı istemiyorum." dediği öğrenildi. hacı hasdemir istanbul

F.bahçe, taraftar VE başkan İÇİN KAZANACAK

Derbide taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe, Arena’dan galibiyetle ayrılmak istiyor. Sarı-Lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Bekir İrtegün, Serkan Kırıntılı ile Sezer Öztürk, forma giyemeyecek. Tedavisine devam edilen Mehmet Topuz‘un 18 kişilik kadroya alınması beklenmiyor. Teknik Direktör Aykut Kocaman‘ın Bekir’in yerine savunmanın göbeğinde Yobo ile birlikte Bilica’ya, orta alanın solunda, Stoch’un yerine, yabancı kontenjanındaki sıkıntı nedeniyle Caner’e şans vereceği tahmin ediliyor.

Son günlerde yeniden gündeme gelen saha dışı olaylar yüzünden moral bozukluğu yaşayan Fenerbahçeli futbolcuların motivasyonunu üst seviyeye çıkarmak için yönetim devreye girmiş durumda. Dün Çengelköy Rigel Restoran’da hep birlikte yemek yenilirken, derbiye giremeyecek olan Asbaşkan Ali Yıldırım, İdari Menajer Hasan Çetinkaya ve tercüman Samet Güzel’in ön plana çıktı. Tüm takımın kenetlendiği yemekte Başkan Vekili Nihat Özdemir’in konuşması üzerine duygusal anlar yaşandı.

Başkan Aziz Yıldırım ile Metris’te görüştüğünü bildiren Özdemir, futbol takımına Yıldırım’ın şu mesajını iletti: "Çocuklarıma selamlarımı ilet. Önce Fenerbahçe için sonra biz Metris’te bulunan arkadaşlarımız için oynasınlar. Metris’te galibiyetten dolayı da mutlu bir gece geçirelim." Galatasaray maçları için motivasyona gerek olmadığını da dile getiren Özdemir, "Derbiler her zaman özeldir, ancak bu yıl durum çok farklı. Bundan sonra oynayacağımız karşılaşmaların hepsi bizim ve sizin namusunuz. Tamamını kazanarak ilk yarı sonunda kim olduğumuzu, geçen yıl şampiyonluğu nasıl elde ettiğimizi tüm dünyaya kanıtlamalıyız." ifadelerini kullandı.
Daha sonra söz alan kaptan Alex de Souza, futbolcular olarak üzerlerine düşen sorumluluğu bildiklerini ve yaşanan zorlu süreci birlik beraberlik içinde atlatacaklarını söyledi.Erhan Güven istanbul

Elmander’in galibiyetE inancı tam

Galatasaray’ın İsveçli golcüsü Johan Elmander, bugün Fenerbahçe ile oynayacakları zorlu derbi maçını kendileri için çok önemli olduğunu söylerken, kazanacaklarına inandığını kaydetti. Lig TV’ye konuşan Elmander, "Duyduklarıma göre benim için çok ekstra bir maç olacak. Zor bir maç ama biz iyi bir takımız ve kazanmak için yeterli gücümüz var. Kazanmak zorundayız ve kazanacağız. Bizim için bu galibiyet çok şey ifade ediyor." açıklamasını yaptı.

cim bom, Şükür’ü anıyor

G.Saray’da bu sezon hayata geçirilen ‘Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Duyuruyor’ projesi kapsamında, bugünkü Fenerbahçe maçında Sarı-Kırmızılıların eski milli futbolcusu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür taraftarları selamlayacak. Kulüpten yapılan açıklamada, organizasyon kapsamında bugün Fenerbahçe derbisinde, 1992-93 sezonunda G.Saray’a gelen ve 2007-08 sezonunda futbolu yine Sarı-Kırmızılı forma altında bırakan Hakan Şükür‘ün tribünleri selamlayacağı bildirildi.

İlk golü atan kolay kaybetmiyor

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son yıllarda ligde yapılan derbilerde ilk golü atan taraf kolay kolay yenilmiyor. İki rakibin 17 yılı kapsayan son 34 lig maçında ilk golü atan takım, karşılaşmadan en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılırken, bu süre içinde sadece G.Saray, öne geçtiği 2 maçtan yenilgiyle ayrıldı. 2008 yılında Lincoln‘ün golüyle öne geçen Sarı-Kırmızılılar, maçtan 4-1 yenik ayrıldı. Geçen yıl da Kazım’ın golüne Fenerbahçe, Semih ve Alex’le karşılık vererek üç puana uzandı.

Yobo, liderlik koltuğuna güveniyor

Fenerbahçe’nin Nijeryalı savunma oyuncusu Joseph Yobo, puan cetvelinin zirvesinde olmalarının Galatasaray ile yapacakları derbi karşılaşması öncesinde kendilerine avantaj sağlayacağına inandığını söyledi. Yobo, "Onlar daha çok saldıracaklardır. Deplasmanlarda takım olarak iyi işler çıkarıyoruz. Sakin kalmayı çok iyi başarıyoruz. Bu rahatlığımız ve halen ligin tepesinde olmamız ve yapacakları hamlelere karşı duruşumuz bu maçta çok önemli olacak." dedi.

Trabzonspor, Fransa‘da destan peşinde
Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçında bugün deplasmanda Lille ile karşılaşacak Trabzonspor bir ilki daha gerçekleştirmek istiyor. Bordo-Mavililerin, üst tura adını yazdırabilmesi için ya Lille’i devirmesi ya da CSKA Moskova’nın İnter’i deplasmanda yenemeyip İtalya‘dan 1 puanla dönmesi gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki temsilcisimiz Trabzonspor, bugün saat 21.45’te Fransa‘da tarihinin en önemli sınavına çıkıyor. 6 puanla lider İnter’in ardından ikinci sırada bulunan Bordo-Mavililer, Lille ile oynayacağı kritik maçta puan ya da puanlar alıp bir üst tura adını yazdırmak istiyor. Lille deplasmanında kazanması halinde gruptan çıkacak Karadeniz temsilcisine, Rus CSKA Moskova’nın İtalyan devi İnter’i deplasmanda yenememesi halinde beraberlik dahi yetecek. Ekibimiz, grubu üçüncü sırada tamamlaması halinde ise yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Müsabakadan iki gün önce Fransa‘ya gelen Bordo-Mavili kafilede morallerin oldukça yüksek olduğu gözlenirken, futbolcular, "Bizi ne derbi, ne başka bir şey ilgilendiriyor. Tek düşüncemiz Lille’den alnımızın akıyla dönmek." şeklinde konuşuyor. Şenol Güneş‘in öğrencileri ayrıca Lille ile oynanacak mücadeleyi tribünden izleyemeyecek Başkan Sadri Şener’e turu hediye etmek için kararlı olduklarını söyledi. Bu gece Lille’in bir üst tura çıkmak için mutlak galibiyete ihtiyaç duyacağını dile getiren Arjantinli yıldız Colman, "Buna rağmen sahada rakibin bize saldırmasını beklemeyeceğiz. Biz de galibiyet için saldıracağız. " dedi. Trabzonspor’da, sakatlıkları devam eden Vittek ve Tayfun ile statü gereği Avrupa’da forma giyemeyen Volkan dışında önemli bir eksik bulunmuyor. LİLLE CİHAN

Sadri Şener’den şike yasasına ağır eleştiri

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Türk futbolunun toparlanabilmesi için Futbol Federasyonu ve ligin yeniden dizayn edilmesi gerektiğini söyledi. Şener, "Bu kanun olmadı. İnsanlara öyle ömür boyu cezalar vererek, asarak keserek, bir yere varılmaz. Gazetede okuyoruz Aziz Bey’e 50 ile 169 yıl, öbür tarafta biri öbürünün boğazını kesiyor, 24 yıl. Ben hukukçu değilim ama vicdanen pek uymuyor." ifadelerini kullandı.

MUHTEMEL KADROLAR

lılle: Landreau, Beria, Rozenhal, Debuchy, Gueye, Balmont, Joe Cole, Mavuba, Chedjou, Eden Hazard, Sow

trabzonspor: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Zokora, Colman, Halil, Alanzinho, Burak

SAAT: 21.45 STAT: Metropole HAKEM: Alves Garcia (Portekiz) YAYIN: Star TV

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen