Cts. Nis 27th, 2024

Başbakan Erdoğan, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’u, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde ağırladı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç‘u, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde ağırladı. Erdoğan Koç ile yerli otomobili görüştü.

Rahatsızlığı nedeniyle programlarını hafifleten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, haftalık mesaisine İstanbul Dolmabahçe’de bulunan çalışma ofisinde gerçekleştirdiği kabullerle başladı. Saat 13.00 sıralarında Üsküdar Kısıklı’daki evinden çıkan Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisine geldi. Erdoğan saat 14.00’de ilk olarak Afganistan Halkının İslami Birlik Partisi Başkanı Üstad Muhammed Muhakkık’ı kabul etti. Görüşmede Afganistan‘daki son gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

Erdoğan ardından saat Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç‘u kabul etti. Rahmi Koç, Başbakanlık Çalışma Ofisine Lincoln marka siyah camlı bir otomobille geldi. Sürücünün yanındaki sağ koltuğa oturduğu görülen Koç 16.00’daki görüşme için 25 dakika erken geldi. Saat 15.50’de başlayan görüşme yarım saat sürdü. Basına kapalı yapılan görüşmenin içeriği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

MEKTUP YAZMIŞTI

10 Aralık‘ta Antalya‘da gerçekleştirilen Profesyonel Otel Yöneticilerinin (POYD) konuğu olan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Başbakan Erdoğan’a sağlığın demokrasi gibi olduğu ve elden gitmeyince kıymetinin bilinmeyeceği, çok önemli olduğu ve dikkat etmesi gerektiğine dair mektup yazdığını söylemişti.

SAĞLIK ÇOK ÖNEMLİ

Buradaki konuşmasında "Seneler su gibi geçiyor" diyen Rahmi Koç "Her sene insanın üzerine bir yük daha getiriyor. Sağlık demokrasi gibidir elden gitmeyince kıymeti bilinmez. Sayın başbakana öyle bir mektup yazdım ve dikkat et dedim sağlık çok önemlidir. Bugünkü dünyada değişen şartlara ayak uyduramazsanız mümkün değildir ki, muvaffak olamazsınız. Şartlar çok süratle değişiyor ve değişen şartlara ayak uydurmak zorundayız. Hem Türkiye, hem iş alemi hem de şahıs olarak. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki dönemde şartlar çok daha katı ve değişken olacaktır" demişti.

TEĞET DEVRİ GEÇTİ

Ekonomideki gelişmelere de değinen Koç’un, Başbakan Erdoğan’ın daha önceki "Kriz teğet geçecek" sözlerine atfen "Devir teğet geçti devri değil" sözleri de çok tartışılmıştı. Koç, aynı toplantıdaki konuşmasında şunları söylemişti: "Hükümetimizde gerekli tedbirleri kararları hadiselerin arkasından değil, önüne geçerek alması lazım. Yani devir teğet geçti devri değildir. Sayın başbakanımızın da söylediği gibi, haklı çıktı. O zaman bizi teğet geçti. Çünkü o zaman bizim bankalarımız Amerika’daki bankalar gibi kimin eli kimin cebinde ne olduğu belli olmayan fevkalade kompleks, bankalar mekanizmalarında bilgili, ilgili değildi ve tecrübesi yoktu. Bu işleri bilmediğimiz gibi bankalarda özvarlıklarını yapılandırmıştık. Ama bugünkü dönem, o günkü dönem değil."

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen