Per. Nis 25th, 2024

Beşiktaş’ın rakibi Stoke City’nin futbolcularını ve teknik heyetini taşıyan özel uçağın İstanbul’da hangi havalimanına ineceği (Slot) krize neden oldu


İngiliz ekibinin oyuncularını İstanbul’a getirecek olan özel uçak için yetkililer Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmak için slot istedi. Bunun üzerine özel uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi için izin alındı. Manchester Havalimanı’ndan kalkış yapan uçağın kaptan pilotu Sabiha Gökçen Havalimanı yerine Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak istediğini belirterek havalandı. Bu arada İngiliz yetkililerin Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri ile irtibata geçmeyi unuttuğu öğrenildi. Bunun üzerine Türkiye hava sahasına giren uçağın kaptan pilotu iniş için Atatürk Havalimanı Hava Trafik kontrol kulesi ile irtibata geçti. Ancak kule görevlileri uçağın Atatürk Havalimanı’na iniş için slot’ müsadesi olmadığını, Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmeleri gerektiğini pilota bildirdiler.
Stoke City kafilesini taşıyan uçak, saat 20.20 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı. Uçağın inişinin ardından yaklaşık bir saat uçağın içinde bekleyen kafile, gerekli izinlerin alınmasının ardından yeniden havalandı. Saat 22.30 sıralarında Atatürk Havalimanı’na inen kafileyi Beşiktaşlı idareciler karşıladı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen