Cts. Nis 27th, 2024

Filmin afişi BKM’nin de bazı afişlerini yapan Emre Erdem tarafından tasarlandı.


Yönetmenliğini Orçun Benli’nin yaptığı, senaryosunu Orçun Benli ve Şükrü Üçpınar’ın yazdığı, görüntü yönetmenliğini Vedat Özdemir’in üstlendiği, müziklerini ise Cahit Berkay‘ın yaptığı "Bu Son Olsun" 6 Ocak’ta vizyonda! Dağıtımını Özen Filmin yaptığı Bu Son Olsun, 100 kopyayla seyirciyle buluşacak.

Filmin afişi BKM’nin de bazı afişlerini yapan Emre Erdem tarafından tasarlandı. Filmin vizyon tarihinin iyice yaklaştığı bugünlerde filmle ilgili bazı ilginç notlarda basınla paylaşılmaya başlandı. Kültür Bakanlığı’ndan destek alan filmin mekanları ise Balat, Zeyrek, Haliç gibi eski İstanbul‘un semtleri kullanıldı.

Cezaevi için eski Üsküdar Toptaşı Cezaevi kullanıldı. Alexa kamera ile çekilen filmin ses mühendisi ise Nuri Bilge Ceylan‘ın da son filmini yapan Okan Selçuk. Kendilerine Balat semtini mesken tutmuş beş evsiz hikayesini anlatan Bu Son Olsun’da Mustafa Uzunyılmaz, Orhan Ekşin, Ferit Kaya, Volga Sorgu ve Ufuk Bayraktar oynuyor. Onlarla aynı mahallede yaşayan ve sol gruplardan birine üye olan Sinan (Engin Altan Düzyatan) ile Lale (Hazal Kaya) arasındaki aşk da hikayenin başka bir bölümünü oluşturuyor. Sokaklarda başlayan hikayenin bir dizi yanlışlıklar komedisi sonucu evsizlerin kendilerini siyasi mahkumlarla birlikte aynı cezaevinde bulmasıyla devam ediyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen