Per. May 9th, 2024

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, milletvekillerini kültür emperyalizmine karşı mücadele etmeleri konusunda uyararak çocukların ‘hay-moruk’ sözleri için uyardı.


CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, milletvekillerini kültür emperyalizmine karşı mücadele etmeleri konusunda uyararak, “Yarın yoksa çocuklarımız gecenin bir saatinde eve girdiğimiz zaman hadi biz yırttık diyelim, bizim kuşaktan sonra ama bizim çocuklarımızın çocukları babalarına eve geldikleri zaman ‘hay moruk nasılsın’ diye girerse bu savaşı bizim vermediğimiz içindir” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, TBMM Genel Kurulu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçeleri üzerinde konuştu.

“Sokaklarında yabancı kültür bombardımanına karşı koyamadığı için gözümüze batan o kadar çok şey var ki” diyen Çandar, şöyle dedi:

"Bu kültür emperyalizmi ekonomik emperyalizmin algılanmasını güçleştirecek bir araçtır ve bence de bilerek isteyerek yapılıyordur. Emperyalizme karşı verilecek mücadelenin önemli bir parçası da kültür emperyalizmine karşı mücadele etmek olacaktır. Yarın yoksa çocuklarımız gecenin bir saatinde eve girdimiz zaman hadi biz yırttık diyelim bizim kuşaktan sonra ama bizim çocuklarımızın çocukları babalarına eve geldikleri zaman ‘hay moruk nasılsın’ diye girerse bu savaşı bizim vermediğimiz içindir.”

-"BEŞ YILDIZLI OTELİN BALKONUNDAN ATTI DİYE BEN NASIL TÜRKÜ YAKAYIM"-

“Bizim köylerde insanlar SİT alanlarında yaşıyorlar” diyerek konuşmasını sürdüren Çandar, “Çivi çakamaz evine. Ama nasıl oluyorsa siyasi erkle ilişki kuran ya da onunda yardımıyla birtakım güçlerin yardımıyla bazı insanlar o SİT alanlarını o köylüden yok parasına ‘sen nasılsa oraya bir şey yapamasın’ deyip o köylünün elinden yok parasına satın aldığı o arazilerinin üstüne çok yıldızlı oteller diktiler” dedi.

O bölgede bir araştırma yapılmasını isteyen Çandar, “O yörede bu köylü kadınları arasındaki intihar oranını bir araştırın. Eskiden bizim köylerde tütün vardı, şimdi onları yok ettiniz ya. Tütün vardı, içerlerdi tütün ilacı, köylü kızlarının intihar şekilleri değişti, eskiden tütün ilacı içerlerdi, kör kuyularına atarlardı. Üstüne de iki tane Türkü yakardık. Şimdi 5 yıldızlı otelin balkonundan attı diye ben nasıl Türkü yakayım arkadaş” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen