Per. May 2nd, 2024

Dönerci cinayetleriyle ilgili 2 video daha ortaya çıktı. Görüntüler, Neonaziler’in gurbetçilere yönelik seri cinayetler planladığını kanıtladı. Alman basını ise görüntüleri ‘Hastalıklı nefret’ başlığıyla yayınladı.


İkinci Dünya Savaşı’nın izlerini silmeye çalışan Almanya, bu kez dönerci cinayetleri ile sarsıldı. 8’i Türk, biri Yunan 9 esnafı öldüren Neonaziler, Almanya‘yı derinden yaraladı. Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü tarafından işlenen cinayetlere istihbarat örgütlerinin de destek verdiği belirlendi. İşte Almanya, dönerci cinayetlerini sorgularken bu kez ortaya iki video görüntüsü çıktı. Görüntüler, aşırı sağcıların evinde ele geçirilen bilgisayarın sabit diski üzerinde bulundu. Görüntülere göre Türkler’e dönük cinayetler, Neonaziler tarafından baştan beri seri cinayet olarak planlandı. Öte yandan ırkçı Neonazi katillerin hazırladığı listelerde bulunanlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Listedeki isim veya kurumların Almanya‘nın neredeyse her bölgesinden olması dikkat çekiyor. Bu da, bu isimlerin daha çok yerel hücreler tarafından listelere dahil edildiği şüphesini arttırıyor.

KULÜP BAŞKANI DA VAR
Listede adı geçen isimlerden biri de Leverkusen yakınlarındaki Gençlerbirliği Opladen Spor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım. Yıldırım, şimdiye kadar hiçbir sorunları olmadığını belirterek, "Bizi neden listeye almışlar ki" diye sordu. Kulüp binası çevresinde arada sırada bir yöneticinin tur attığını anlatan Yüksel Yıldırım, "Polis bize, dikkat çeken bir şey olması durumunda hemen haber vermemizi istedi" dedi.

BİLGİLENDİRME MEKTUBU
Listede bulunan derneklerden biri de, Welzheim Türk İslam Kültür Derneği. Rems-Murr bölgesinde bulunan Welzheim’daki derneğe polis bilgi verdi. Ancak Waiblingen Polisi, sadece bu derneğin değil, 15-20 kişi veya kurumun daha bu bölgede listede yer aldığını ve ilgili kişilere birer bilgilendirme mektubu gönderildiğini açıkladı.

WULFF: SORUN YOK
Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert’in arasının açık olmadığı açıklandı. Irkçı Neonazi katillerin kurbanlarını anmak için düzenlenecek törenin yeri konusunda fikir ayrılığına düştüğü iddia edilen Wulff ile Lammert arasında sorun olmadığı bildirildi. Bu arada anma töreni 23 Şubat 2012’de Berlin’deki Konzerthaus binasında düzenlenecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen