Cts. Nis 27th, 2024

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis’ten Fransa’ya sert göndermelerde bulundu.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 2012 bütçe görüşmeleri oturumunun başlangıcında Fransa‘ya Meclis’ten sert göndermelerde bulundu.

1915’te yaşanan olayları daha önce soykırım olarak tanımlayıp aksini iddia edenlerin cezalandırılmasını öngören kanun teklifine ilişkin Fransa Ulusal Meclisi’nde yarın oylama yapılacağını belirten Çiçek şunları söyledi:

"Geçmişte barış içerisinde yaşadığımız Ermeni vatandaşlarımızı tahrik ederek, her iki taraf açısından istemeyen olayların vuku bulmasına sebep olanlar, bugün de sadece oy hesabıyla ve bezirgence bir yaklaşımla konuyu gündeme taşıyarak, tarihi bir sorunu iç politikaya alet etmektedirler. Konu siyasetçilerin değil tarihçilerin araştırılması gereken bir konudur."

"TAMİR EDİLEMEYECEK HASARA YOL AÇAR"

Teklifin seçimden öncesi gündeme getirilmesinin bile başlı başına bazı Fransız politikacıların bu konuya nasıl yaklaştığını gösterdiğine dikkat çeken Cemil Çiçek, "Milletvekillerinin ve parlamentoların görevi ülke dünya barışına hizmet etmektir. Politikacı oya muhtaçtır. Ancak sağduyulu politikacılar ülkelerinin ve vatandaşlarının geleceğini ipotek altına alınacak kararlardan kaçınmalıdırlar" diye konuştu.

Teklifin kabul edilmesinin Türkiye – Fransa ilişkilerinde telafisi mümkün olmayan, tamir edilemeyecek ölçülerde büyük bir hasara yol açacağını söyleyen Meclis Başkanı Çiçek, "Umarım yarınki oylamada sağduyu öne çıkar ve Türkiye’nin AB üyeliğine her fırsatta karşı çıkan Fransız politikacıların, her ilki ülke vatandaşları arasında kalıcı bir tahribata yol açacak hataya düşmelerinin önüne geçilmiş olur" şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen