Cum. Nis 26th, 2024

Uludere ilçesinde 35 kişinin ölmesiyle sonuçlanan askeri operasyon sonrası Şırnak’a gelen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş olay ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Ortasu köyünde meydanan gelen olay ile ilgili BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş; “Bu katliamdan hükümet sorumludur. Kimse topu başkasının üstüne atmasın. Gece gündüz operasyonlar devam edecek, intikam alacağız diyenler, 40 köylünün 40 insanın, 40 sivilin katledilmesinden sorumludur. Bu öyle geçiştirilecek bir olay değildir. Çok acı bir olaydır ve Türkiye’nin katliamlar tarihine bir katliam daha eklenmiştir. Fakat bunun üstünü örtemeyecekler. Bu öyle Muğlalı’nın olayı gibi üstü örtülecek bir olay değildir. Kürt halkı eski Kürt halkı da değil birbirine sahip çıkacaktır.” dedi.

Barış Demokrasi Partisi(BDP)’nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırı ile ilgili Genelkurmay’ın yaptığı açıklamayı suç itirafı olduğunu söyledi. Demirtaş şöyle dedi: “Genelkurmay açıklamasında açık bir suç itirafı yapmıştır. Canlı gördüğü her yerde bombalayın emri vermiştir. Açıklamalar da bunu belirtiyorlar zaten. Katliamların nasıl yapıldığı ortadadır. Genelkurmay da Başbakan da bu katliamdan sorumludur.”

Yapılan operasyonu katliam olarak değerlendiren Demirtaş, "Bu katliam planlı bir şekilde olmuştur. İşte sonucu budur kimse öyle kaza yanlışlıkla falan demesin. Olay bilinmeyen bir bölgede olmamıştır. Karakol komutanı biliyor, jandarma biliyor. İlk defa kaçakçılık yaşanan bir olay da değil. Bölgenin kaçakçılık geçiş bölgesi olduğu biliniyor. Saatlerce o insanlar orada bombalamaya tabi tutuluyor. Bu faşizmi, bu zulmü, bu katliamcı anlayışı yeneceğiz. Ve bu ülkeye özgürlüğü getireceğiz. Halkımız özgür olacak, bunun başka çaresi yok. Herkes bunu böyle bilsin.” diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen