Per. May 2nd, 2024

Ermeni yasa tasarısını kabul eden Fransa parlamentosunun bu kararına Başbakan Erdoğan çok sert tepki gösterdi.


Bugün Türkiye-Fransa ilişkilerinde tansiyonun zirveye çıktığı bir gündü. Fransa parlamentosunun Ermeni soykırımı iddialarını inkar edenlere hapis ve para cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının Erdoğan sert çıktı. Fransa’nın aldığı karara çok sert tepki gösteren Türkiye, siyasi, askeri ve ekonomik bütün ilişkileri askıya aldı.

ASKERİ SİYASİ VE EKONOMİK İLİŞKİLER ASKIYA ALINDI

Konuyla ilgili sert bir çıkış yapan Başbakan Erdoğan, ‘Bu kararı şiddetle kınıyoruz. Fransa ile her türlü siyasi istişareyi durduruyoruz. İkili askeri faliyetler ve askeri tatbikatları iptal ediyoruz. Askeri uçuşlar için verilen bütün izinleri iptal ediyoruz ve her uçuş için ayrı izin talep ediyoruz. Askeri gemilerin liman ziyaretleri için yaptığı izin başvurularını bugünden itibaren iptal ediyoruz. 2012 yılında yapılacak Türkiye ve Fransa Ekonomik ve Ticaret toplantısına katılmıyoruz. Bunlar ilk etapta uygulayacağımız maddelerdir’ dedi.

LE MONDE: TÜRKİYE‘DEN İLK MİSİLLEME

Başbakan Erdoğan’ın bu resti Fransız haber ajansları ve ülkenin önde gelen gazetelerinin internet sitelerinde son dakika olarak duyuruldu. Fransa’nın en çok takip edilen gazetesi Le Monde ‘Türkiye’den ilk misilleme’ başlığıyla verirken bir diğer etkili Fransız gazetesi ise Le Figaro’nun internet sitesinde de haber flaş gelişme olarak verdi. Gazete ‘Türkiye askeri ilişkileri dondurdu’ başlığını kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen