Cum. May 3rd, 2024

Hakkari’de arızalar nedeniyle bir aydır suları akmayan Hakkari Lisesi Pansiyonu’nda kalan öğrenciler, belediyenin tankerle taşıdığı su yetersiz kalınca 155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak su istedi. İstek üzerine polis tankerle pansiyona su taşıdı.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Hakkari’de belediyenin yeni yaptığı içme suyu şebekesinde arazılar meydana gelmesi üzerine yeterli suyu alamayan ve son bir haftadır aşırı soğuklar nedeniyle boruların donduğu Medrese Mahallesi’nde, Hakkari Lisesi Pansiyonu’nda kalan 62 öğrenci susuz kaldı. Hakkari Belediyesinin tankerle su taşıdığı pansiyonda kalan öğrenciler, suyun yetersiz olması üzerine 155 Polis İmdat hattını arayıp, "Bir aydır susuz kaldık, banyo yapamıyoruz. Bize yardım edin’ diyerek su talebinde bulundu.

Polis, öğrencilerin talebi üzerine hemen bir tanker suyu pansiyona götürdü. Polisin su yardımını sevinçle karşılayan öğrenciler, kendilerine su götüren ve boynuna puşu takan Toplum Destekli Polislik Şube Amiri Mehmet Devecioğlu ve ekibine sıkıntılarını anlattı. Öğrenciler, 3 haftadır banyo yapamadıklarnı ve sorunlarını Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirmelerine rağmen, bir sonuç alamadıklarını anlattı.

Devecioğlu, daha sonra pansiyondaki lavaboları gezerek suların akıp akmadığını kontrol etti. Suların akmadığını gören Devecioğlu, bu sıkıntıyı ilgili kuruma da ileteceklerini söyledi. Kendilerine su hizmeti veren öğrenciler daha sonra polislerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Polisin yanı sıra Hakkari belediyesi de tankerlerle su taşıyarak öğrencilerin su sorununu çözmeye çalışıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen