Cts. Nis 27th, 2024

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İzmir Karabağlar Karakolu’nda iki polisin, Fevziye Cengiz’e dayak atması olayıyla ilgili konuştu.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Savcılığın soruşturmayı sürdürdüğünü, polisler hakkında disiplin soruşturması açıldığını hatırlatan Bakan Şahin, karakoldaki güvenlik kamerası kayıtlarının savcılığa verildiğine dikkat çekerek, “Tasvip etmediğimiz bu olayın şüphelelilerine, hukukun öngördüğü cezanın ötesinde, bir ceza mı verelim. Yani İzmir Konak meydanına darağacı kuralım, personeli darağacında asalım mı?” dedi.

Hem programcı hem iyi bir bulaşıkçı

Olayın 16 Temmuz 2011’de gerçekleştiğini hatırlatan Şahin, şöyle konuştu: “17 Temmuz’da disiplin soruşturması başlamıştır. Bu kaseti, 3 Aralık tarihinde yeni bir olaymış gibi kamuoyuna takdim etmek, kamuoyunu zaman yönünden yanıltmaya hakkımız var mı? Bir olay üzerinde yüzbinlerin teşkilatı, imaj yönünden zedelenmeye ve üzerinden bir yerlere bazı mesajlar verilmeye çalışılıyor. İyi bulaşık yıkama özelliği olan bu programcıya şunu sormak istiyorum. Siirt’e, teröristler tarafından öldürülen kızlarımız, Batman’da karnında bebeğiyle bomba ile hayatını kaybeden anne. 2010 Eylül ayında Hakkari de yolculuk yapan kırmızı minibüste hayatını kaybeden anne ve onun hayatta kalan kızı Zeynep. Hayatına kast edilen kadın örneği yok mu? Soruyorum. Karabağlar’daki olayı tasvip etmiyoruz. Kaset yayınlandıktan sonra görevlileri görevden uzaklaştırdık. Özür de diledik, İzmir Valiliği üzerinden. Ben de özür diliyorum. Bu olay Türkiye’ye yakışmıyor doğrudur da, yakışmayan başka olaylar yok mu? Onları neden görmüyoruz.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen