Pts. May 6th, 2024

Sony’nin merakla beklenen yeni el konsolu PlayStation Vita, Japonya’da satışa çıktı.


Ancak ilk günün sonunda, beklenenin aksine stoklar henüz tükenmiş değil. Hatta Japon perakendecilerin iddiasına göre Vita’yı ön sipariş etmeden de satın almak mümkünmüş. Zira en son raporlar, ilk günün sonunda Wi-Fi versiyonunun %85’inin, 3G versiyonunun ise yalnızca %56’sının satıldığını gösteriyor. Ancak bu oranlar henüz kesinlik kazanmış değil.

Şu an için en çok satan oyunlar ise Everbody’s Golf 6, Dynasty Warriors ve Uncharted: Golden Abyss. Ayrıca Vita tükenmemiş olsa da 16 ve 32 GB’lık hafıza kartları tükenmiş durumda. Henüz kesinlik kazanmamış rakamlar Vita satın alanların %90’unun hafıza kartı da aldığını gösteriyor.

Öte yandan bu birazcık sorunlu bir çıkış olmuş gibi görünüyor. Zira birçok kullanıcı program hatalarından, donmalardan ve tutukluk yapan dokunmatik ekrandan şikayetçi. Bu tip sorunlar yeni bir ürün için pek de anormal sayılmaz aslında. Kaldı ki Sony yaşanan sorunlar için bir özür yazısı yayınlamış ve yazılım güncellemelerinin de yolda olduğunu duyurmuş.

Vita, dünyanın diğer pazarlarında 22 Şubat’ta raflarda olacak, muhtemelen bu tip sevimsiz problemlerden arınmış bir halde…

Vita’nın Wi-Fi versiyonu ülkemizde 749 TL’den, Wi-Fi+3G versiyonu ise 899 TL’den satılacak.

THG Oyun

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen