Cum. Nis 26th, 2024

AKP, CHP ve MHP’nin ortak teklifi ile Meclis’e getirilen Şike cezalarında indirimi öngören yasa değişikliğinde AKP ve MHP grubu birer fire verdi. AKP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ret, AKP Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ise çekimser oy kullandı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeniden görüşülmek üzere Meclis’e gönderdiği şike cezalarında indirimi öngören düzenleme Meclis Genel Kurulu’nda 283 oyla kabul edildi. 6 milletvekili ret oyu verirken bir milletvekili de çekimser oy kullandı.

ARINÇ VE TAYYAR OYLAMAYA KATILMADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün vetosunu olumlu değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oylamada bulunmazken, vetoyu destekleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı oylamaya katılarak "kabul" oyu verdi. Şike yasasını sert dille eleştiren, referanduma götürülür ve kabul edilirse istifa edeceğini açıklayan AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da oylamaya katılmadı.

Oylama sonuçlarına göre AKP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ret oyu kullandı. Grup olarak yapılan düzenleme karşı olduğunu açıklayan BDP grubunda bulunan Hakkari Milletvekili Adil Kurt, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Milletvekili Erol Dora ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da "ret" oyu kullandı.

Oylamada AKP Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu çekimser oy kullandı. Bıyıklıoğlu katıldığı bir televizyon programında "Sporda şike yasasını veto eden Cumhurbaşkanına teşekkür etmiş, inşallah dikkate alırlar" demişti.

Milliyet

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen