Çar. May 1st, 2024

Alman DPA haber ajansının Lübnan’ın El Neşara internet sitesinden aktardığı habere göre, Suriyeli yetkililer ülkede yaşananların uluslararası kamuoyuna duyurulmasında çok etkili olduğu gerekçesiyle iPhone’un kullanımını yasakladı.


Suriye hükümetinin ülkede sekiz aydan fazladır süren iktidar karşıtı gösterileri bastırmak için son olarak iPhone kullanımını yasakladığı bildirildi.

Suriye Maliye Bakanlığı Gümrük Birimi’nin yayımladığı genelgede “Yetkililer Suriye’de iPhone kullanımına karşı kamuoyunu uyarmaktadır” denildi.

Beyrut’ta bulunan Suriyeli aktivistler genelge metninin bir kopyasını DPA’ya da verdi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Suriyeli aktivist, “Bundan sonra Suriye’yi ziyaret eden bir turist ya da misafirin ajan olduğundan şüphelenilmesi için elinde bir iPhone olması yeterli” dedi.

"MEZARINDA TERS DÖNERDİ"

Aktivist, “Steve Jobs, iPhone’un anavatanında yasaklandığını duysa mezarında ters dönerdi” dedi.

Suriye’de protestoların başladığı Mart ayından bu yana, yabancı basın mensuplarının ülkeye girişi yasaklanmıştı. Muhalifler, protestolar sırasında akıllı telefonlarla çektikleri video ve fotoğrafları internete yüklüyordu.

Birleşmiş Milletler’in dün yaptığı açıklamaya göre, Suriye’de protestolar sırasında 4 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Ekim ayında hayatını kaybeden Apple kurucusu ve CEO’su Jobs’ın ölümünün ardından biyolojik babasının Abdül Fettah Candali isimli bir Suriyeli olduğu ortaya çıkmıştı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen