Sal. May 21st, 2024

Eğer Youtube’a girdiyseniz çok daha ‘kategorize’ bir görünüme kavuştuğunu görmüşsünüzdür. Ana sayfayı tamamen yenileyen Google’ın yeni tasarımda öne çıkardığı en önemli iki unsur ise sosyal paylaşımlar ve kanallar.


Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde sizlere Youtube’un yenilendiğini aktarmış ve yeni arayüzün kademeli biçimde geçerlilik kazanacağını söylemiştik. İşte bu süreç tamamlandı.

Sol bölmeyi tamamen kanallara ayıran firma, ilgi duyduğumuz video türlerine olabildiğince kolay biçimde erişmemizi sağlarken, ortadaysa popüler videoları ‘ortaya karışık’ bir biçimde yerleştirmiş. Sağ tarafta ise bizim önceki izlediğimiz videolardan hareketle oluşturulan ‘tavsiye videolar’ yer alıyor.

Sosyal ağlarla bütünleşik yapıda tasarlanan yeni Youtube’da, Google+ ve Facebook hesabımızı doğrudan YouTube hesabınız ile eşleştirmek suretiyle, arkadaş listemizdeki kişilerin de paylaşımlarını görebiliyoruz artık. Facebook’un eklenmesindeki amaç muhtemelen uzun vadede olabildiğince Facebook kullanıcısını Google+’a çekmek. Google+’ın eklenmesinin sebebi ise Google’ın sosyal ağ projesine girdiği günden beri istikrarla yürüttüğü ‘tek bir Google şemsiyesi’ projesini bir adım daha ileriye taşımak.

Google’ın yeni Youtube ile ilgili hazırladığı bilgilendirme sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Bu arada tarayıcımızda yer iminin dahi logosunu yenilemeyi ihmal etmemişler.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen