Per. May 2nd, 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik “Dersim”e ilişkin, “Tarihle hesaplaşmayacağız, helalleşeceğiz” dedi.


TV8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programının bugünkü bölümüne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik konuk oldu. Çelik, "Dersim" konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dersim tartışmalarının CHP Eski Milletvekili Onur Öymen ile başladığını anımsatan Çelik, "Kendileri başlattılar bu tartışmayı, neticede bu noktalara geldi. Dersim’de acılar yaşanmıştır, buna farklı yorumlar getirenler oluyor. Savaşında bir hukuku vardır. Canlı şahitler var. Orada 13 bin insan katledilmişse bununla yüzleşme ve bunun gündeme gelmesi, hele hele Onur Bey gibi birileri tarafından bunun ortaya atılıp tartışılması doğal hale geliyor. Biz burada tarihle hesaplaşma peşinde değiliz, tarihle helalleşmek gerekiyor" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU KENDİ ATALARI VE CHP ARASINDA SIKIŞTI"

Dersimle ile ilgili gördüğü ana problemi anlatan Bakan Çelik, "Yıllar sonra CHP‘nin Dersimli bir genel başkanı oluyor, bu önemli bir gelişmedir. Fakat CHP‘nin şu anda böyle bir gelişimden sonra geldiği noktada, kendi atalarıyla partisi arasında sıkışmış bir genel başkan ve bir bakış açısı var. Veya dersimle CHP arasında sıkışmış bir durum var ki, başbakanımızın dediği şey şu ‘Bunu aşın, madem siz başlattınız bu sıkışıklıktan çıkın. Doğru doğrudur, yanlış yanlıştır diyin ve bu işi kapatın.’ Yüzleşmekten niye kaçınırız anlamakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

"DERDİMİZ KAMPLAŞMA DEĞİL, BİRLİK, BÜTÜNLÜK"

Kamplaşma gibi bir dertleri olmadıklarına dikkat çeken Faruk Çelik, " Burada kamplaşma olsaydı biz milli birlik projesini, alevi çalıştaylarını, roman çalıştaylarını, dezavantajlı gruplara el uzatmayı bir proje olarak ortaya koymazdık. Amacımız birli, bütünlüktür. Birlik bütünlük derken bir şeyleri örterek değil. Geçmiş buydu, geleceğe bakarken bu geçmişteki yanlışları dikkate alarak, gelecekte birlik bütünlük anlayışı içinde yürüyelim anlayışla sağlık bir gidişimiz var AK Parti olarak. Dolayısıyla ana muhalefetin de bu ve benzer konulara bakışını biraz daha gerçekçi biraz daha tarihi sahneleri sağlıklı değerlendirecek bir noktaya taşımalarını uygun buluyorum" şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen