Cts. May 4th, 2024

Fatih Terim, Fenerbahçe galibiyetini, Emre Çolak’ın performansını değerlendirdi, çok önemli mesajlar verdi.


"Tarihin en centilmen maçı oldu.Fenerbahçe ve Galatasaray‘ın yüz yılı aşkın dostluğuna yakışır bir maçtı. Fenerbahçeli oyuncular da centilmendi. Bugün biz kazandık lider olduk sevindirici ama play-off hedeflenen bir ortamda çok da abartmamak lazım. Büyük takımlar yenerler yenilirler.

Futbolcularımı kutluyorum, çok güzel bir oyun oynadılar, özellikle ilk yarı. İki takım da yeri gerilir yener yeri gelir yenilir. Bunlar olacaktır. Sonuç olarak ezeli rakibimiz karşısında kazanmak güzeldir.

Bir övgü taraftarımıza. Muhteşem bir gösteri hazırlamışlar. Derbiler bayram havasındadır sözlerini gözler önüne seren görüntüler vardı. Hakemler çok iyi maç yönettiler. Galatasaray yeni bir takım, eksiklerimiz var eksiklerimizi gidereceğiz. Her şey bir anda olmuyor ama isteniyor.

Galatasaray taraftarına sadece şu sözü vermiştim; her Galatasaraylının gurur duyacağı bir takım yaratacağız demiştim. Bugün bundan bir pasaj gördüler. Ama daha çok eksiğimiz var, yolumuz uzun.

Emre gibi bir kaç tane genç daha bulmamız gerekiyor. UEFA şampiyonu olduğumuzda altyapıdan gelen 7-8 oyuncu vardı. Bugün Emre’ye şans verdim, kaldırır mı kaldıramaz mı diye düşünüldü ama Emre’ye de Semih’e de şans verdim. Altyapıdan gelmek isteyen tüm oyuncular Emre’yi Semih’i örnek almalı. Emre’yi alkışlatmak için çıkarttım. Aferin ona, inşallah bundan sonra böyle iyi olacak.

Fenerbahçe soyunma odasına gittim yapabileceğimiz bir şey var mı diye sordum. Aykut Kocaman hem futbolcu iken öğrencimdi hem meslektaşım. Türk futbolu hakkında konuştuk Aykut hocayla. Nezaket ziyaretiydi. Bizler kazanırız kaybederiz ama biz dostuz. En iyi şekilde uğurlamaya misafir etmeye çalışıyoruz. Tüm Fenerbahçe kafilesini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum onlara da bize de."

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen