Cts. May 4th, 2024

Wall Street Journal’ın “kaplan” dediği Türk ekonomisine Financial Times “kedicik” dedi.


ABD’nin en saygın gazetelerinden Wall Street Journal’ın (WSJ) Türkiye‘nin son açıklanan büyüme rakamıyla ilgili yaptığı Türk medyasında da geniş yer bulan “Asya Kaplanı” benzetmesine Londra’dan ilginç bir yanıt geldi.

WSJ’nin ‘ezeli rakibi’ İngiliz Financial Times Türkiye‘nin yıllık bazda yüzde 8.2 ‘lik büyümesiyle ilgili dün yayımladığı haberin başlığında “Kaplandan çok kedicik” göndermesini tercih etti. Artan cari açığa, ekonominin fazla ısındığına dair görüşlere ve Goldman Sachs ve Merrill Lynch’in verdiği resesyon uyarısına dikkat çekilen haberde “İddia edildiği gibi Türkiye‘nin büyümesi baş döndürücü değil, geleceği de o kadar parlak gözükmüyor” ifadeleri yer aldı. WSJ ise FT’nin bu haberiyle aynı gün çıkan “Türkiye eylül ayı işsizlik oranı ağustostaki yüzde 9.2’den yüzde 8.8’e düştü” başlıklı haberinde “Avrasya’nın yükselen kaplanı” diyerek pazartesi yaptığı benzetmeyi yeniden vurguladı.

Financial Times Gazetesi’nin sahibi olan Pearson PLC’nin yüzde 50 sahibi olduğu finansal çevrelerin büyük itibar gösterdiği The Economist Dergisi de mayıs ayında gazeteye paralel bir biçimde “ekonomi fazla ısınıyor” uyarısında bulunmuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen