Cts. Nis 27th, 2024

Uşak Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından “Yeni Anayasa ve Kadına Şiddet” konulu konferans düzenlendi.


Uşak Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından "Yeni Anayasa ve Kadına Şiddet" konulu konferans düzenlendi.

Bir Eylül Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki konferansa konuşmacı olarak CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Murat Aslan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dilek Akagün Yılmaz ise, halkın istekleri doğrultusunda bir anayasa yapılması için çalıştıklarını belirtti.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasının önemine işaret eden Yılmaz, "Kadın haklarının korunması, her alanda kadın erkek eşitliğinin sağlanması, Türkiye‘yi daha çağdaş modern bir ülke haline getirecektir. Toplum olarak kadınlara bakış açımızın değişmesi lazım. Kadın ikinci sınıf olarak görülüyor. Oysa ki kadın birey olarak görülmeli. Kadınlarımız da ikinci planda kalmaya çalışıyor. Bunun nedeni toplumsal baskılar ve eğitim noksanlığı" dedi.

Yılmaz, kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik uluslararası anlaşmayı mecliste dört partinin birlikte onayladığını hatırlatarak, "Yakın zamanda bu uluslararası anlaşmaya da uygun olarak kadının ve aile bireylerinin şiddetten korunması için bir yasa tasarısı meclise sunulacak" diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen