Cum. Nis 26th, 2024

Mahkemeler bugün kritik davalar için mesai verecekler. Diyarbakır’da KCK ana davası görülürken, İstanbul’da aralarında gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’in de bulunduğu 13 sanıklı Odatv davası ile Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili dava görülecek


Diyarbakır‘da KCK ana davasının 30. duruşması görülecek. İstabul’da ise iki ayrı adliyede iki ayrı önemli dava var. Çağlayan Adliyesi’nde gazeteciler Nedim şener ve Ahmet Şık’ın da aralarında bulunduğu 13 sanıklı Odatv davası görülürken, Beşiktaş Adliyesi’nde Hrant Dink davasının 22. duruşması yapılacak.

DİYARBAKIR KCK DAVASI
KCK’dan tutuklu olan 104’ü tutuklu 152 sanığın yargılandığı dava, Diyarbakır‘da bugün kaldığı yerden devam ediyor. KCK ana davasında yargılanan 104 tutuklu sabah saatlerinde zırhlı araçlar eşliğinde Diyarbakır D ve E Tipi, Siirt, Midyat ve Bingöl cezaevlerinden Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Adliye etrafında geniş önlemler alınırken, adliye etrafında çelik bariyerler ile kapatıldı. Diyarbakır KCK ana davası kapsamında yargılanan 104’ü tutuklu 152 kişinin bir önceki duruşmada mahkemeye topluca getirilmesine karar verilmesi üzerine 30. duruşma için tutuklular adliyeye getirildi. Adliye etrafına barikat kurulurken,
çok sayıda çevik kuvvet polisi de adliye civarında hazır bekletiliyor.

ODATV DAVASI
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayında faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde ”Ergenekon” soruşturması kapsamında Odatv’de yapılan aramalar sonrasında, gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın’ın da aralarında bulunduğu 12’si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın 2’nci duruşması görülüyor.

HRANT DİNK DAVASI
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde de Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken öldürülen Hrant Dink‘le ilgili, 2’si tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın 22’nci duruşması yapılıyor.

Davada müdahil avukatlarının esas hakkındaki görüşlerini açıklamaya devam etmeleri bekleniyor.

HaberTürk

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen