Pts. May 6th, 2024

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde eğitim 26 Aralık’ta yeniden başlıyor


Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 23 Ekim’deki deprem sonrası şubat ayına kadar ara verdikleri eğitim ve öğretime 26 Aralık‘ta başlanacağını ve artçı sarsıntılar nedeniyle derslere devam mecburiyetini kaldırdıklarını söyledi.

Prof.Dr.Battal, düzenlediği basın toplantısında, Van’da 23 Ekim’de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından hızla karar vererek şubat ayına kadar eğitime ara verdiklerini hatırlattı.

Öğrencilerin depremden önce 5 hafta öğrenim gördüğünü, birinci yarıyılın tamamlanması için 9 hafta daha ders almaları gerektiğini belirten Prof.Dr.Battal, şöyle devam etti:

”Bu açığı tamamlayabilmek için yoğunlaştırılmış eğitim kararı aldık. Öğrencilerimiz eğitim ve öğretimlerini bu süreçte tamamlayacak. Şubat ayına kadar ara verdiğimiz eğitim ve öğretime 4 ayrı grup halinde belli bir plan çerçevesinde, 26 Aralık‘ta başlayacağız. Artçıları da dikkate alarak bu süreçte öğrencilerin derslere devam mecburiyetini kaldırdık. Fakülteleri 4 ayrı gruba ayırdık. 26 Aralık-2 Şubat 2012 tarihleri arasında öğrenci yoğunluğu az olan Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerinin öğrencileri, ilk grup olarak eğitim ve öğretime başlayacak. 3-19 Şubat 2012 arasında Su Ürünleri, Ziraat ve ve Güzel Sanatlar fakülteleri, 20 Şubat-3 Mart 2012 arasında Van, Özalp, Gevaş meslek yüksekokulları ile Erciş İşletme Fakültesi, 4-22 Mart 2012 aralığında ise geri kalan fakülte ve birimler, eğitim ve öğretimlerine devam edecek.”

-Dersleri okula gitmeden internetten takip edebilecekler-
Prof. Dr. Battal, söz konusu planlama dahilinde isteyen öğrencilerin yüz yüze eğitim alabileceğini, devam etmek istemeyenlerin ise internet sitesinde oluşturulacak alandan dersleri interaktif olarak takip edebileceğini anlattı.

Bazı birimler için uzaktan eğitim imkanı sağladıklarına işaret eden Prof. Dr. Battal, ”Özellikle birinci sınıf öğrencileri, temel dersler olan Yabancı Dil, İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Bilgisayar gibi dersleri uzaktan eğitim sistemiyle alma imkanlarına sahip olacak” dedi.

Prof. Dr. Battal, mart ayına kadar üniversite yönetimi olarak bazı binalarda güçlendirme çalışmalarını bitirmiş olacaklarını dile getirerek, bu süreçte Kredi ve Yurtlar Kurumunun (YURTKUR) yapacağı yeni yurtlarla eğitime daha güçlü bir şekilde devam edeceklerini kaydetti.

İkinci yarıyıla en geç 15 Nisan 2012’de başlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. Battal, bu yıl Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girecek öğrencilerinin, bulundukları kentlerde kurslara devam ettiğini sözlerine ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen