Çar. May 1st, 2024

Kazanan da Fenerbahçe oldu. Hırslı, atak, baskılı oynadı. Oyunun kontrolünü başlangıçtan itibaren ele aldı. Topa daha fazla sahip oldu, daha olumlu kullandı. Hücumu daha çok düşündü, sürekli rakip savunmayı zorladı. Ve uzun süredir gole hasret kalan Mehmet Topuz’un kafa golüyle üç puanı aldı.


Maçın sıradan bir lig mücadelesinin ötesinde, iki takım açısından da farklı bir anlamı vardı. Hele Fenerbahçe… Bu karşılaşmaya bir tür hesaplaşma gözüyle bakmaktaydı. Bu sezona yansıyan olaylarla gereksiz bir anlam yüklenen oyun, bereket ki saha içinde sportmenlik çerçevesinde kaldı.

Trabzonspor, bu sezon ne yazık ki ciddi bir düşüş içerisinde. Lig performansı hiç iç açıcı değil. Geçen sezonun aynı dönemine göre 17 puan geride durmak bunun göstergelerinden birisi. Yine geçen sezon altı maçın beşini kazandığı büyükler karşısında, bu defa 3’te 0 çekmesi ise bir diğeri. Ama son 5 maçın 4’ünü kaybetmek galiba en beteri.

Dün de etkisiz bir Trabzonspor vardı sahada. Savunmaya dönük oyunda, on kişi kalana dek üst düzey bir mücadele sergiledi. Bir duran topta, bir kez adam paylaşma hatası yaptı, onda da golü yedi. Bunun dışında çok uzun süre Fenerbahçe‘ye baskı yemesine karşın pozisyon vermedi. Ancak hücumu hiç düşünemedi. İleride Burak’ı tek başına bıraktı, ona destek veremedi.

Bu tek yanlı oyun, kuşkusuz Fenerbahçe‘nin işine geldi. Orta alanda oyunu tutan Fenerbahçe, kanatlardan gelmek istedi. Trabzonspor orta alanının sağındaki Serkan ile solundaki Halil, kulvarları çok iyi kapattıkları için ceza alanına etkili orta gitmedi.

Fenerbahçe’nin oyundaki üstünlüğü, son yarım saatlik bölümde Trabzonspor’un nihayet hücumu da düşünmeye başladığı için pozisyon zenginliğiyle birleşti. Rakibin arka alanda risk üstlendiği bölümlerde, Fenerbahçe 55. dakikadan itibaren on kişi kalan Trabzonspor karşısında ani ve etkili ataklarla önemli pozisyonlar üretti. Tolga, bu pozisyonlarda ne denli iyi bir kaleci olduğunu bir kez daha kanıtladı, çok iyi zamanlamalar yaptı ve farkın artmasını önledi.

Trabzonspor’un bu bölümdeki şanssızlığı, Cech’in köşeye giden şutunun direkten dönmesiydi. Şansı ise maçın sonlarında Selçuk’un sakatlanması ve üç oyuncu değişikliği yapan Fenerbahçe‘nin de sahada on kişi kalmasıydı. Bu, yaklaşık yarım saatlik bölümü eksik oynadığı için daha fazla yorulan Trabzonspor’a bir avantaj getirdi. Ama eşitlik golü gelmeyince Fenerbahçe‘nin istediği gerçekleşti. Ligde sıkıntılı bir süreç yaşayan Trabzonspor, ilk deplasman yenilgisini alarak Kadıköy‘ü terk etti. Zirvenin iyice uzağında kaldı. Ve play-off şansını riske etti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen