Per. May 2nd, 2024

Bu maç sarı-lacivertliler için bir fırsattı ve hafta içi yaşanan gerginlikler Trabzon karşılaşmasıyla son buldu.


“Trabzonspor hedefi, F.Bahçe’deki bütün ayrılıkları, gayrılıkları, çatışmaları, kavgaları arka plana itti ve sarı-lacivertliler maçı hakkıyla kazandı.”

– Herkes çok gergin bir karşılaşma bekliyordu. Maçın genel atmosferi nasıldı?

FUTBOLU manipüle etmek isteyenler bunun için her türlü yolu deniyorlar. Twitter’daki futbol geyiklerini gündeme sokuyorlar, ‘kana kan intikam’ çığırtılarını futbolun içine taşıyorlar. Bütün amaç stres olsun, olay olsun, haber olsun, tartışma olsun, reyting olsun. Bu işten nemalananlar var. Dün akşam bunların hiçbirisinin olmaması, Gökhan Gönül’ün kırmızı kart görecek Aykut’un kart görmemesi için hakem Cüneyt Çakır’a başvurusu, hayatın bütün kötülüklerinin ortasında güzelliklerin bir çiçek gibi açabileceğini gösteren muhteşem bir örnekti. Bravo Gökhan Gönül’e. Davranışı tarihe geçecek.

RAKİP Trabzon, 1-0 galipsiniz, rakip maçı her an çevirebilir ve siz kontrolsüz girmesine karşın size değmeyen rakip futbolcu kırmızı kart görmesin diye Cüneyt Çakır’a gidiyorsunuz. Cüneyt Çakır’ın buna rağmen Aykut’u atmasını anlayamadım. Dünün muhteşem futbolcusu Gökhan Gönül’e 27. dakikada neden 2. sarıdan kırmızıyı göstermediğini anlayamadığım gibi. Gökhan Gönül dün gece gönlümde bir abide gibi yükselirken, Cüneyt Çakır gibi uluslararası düzeyde bir hakemin futbolcunun uyarısına rağmen hatasında ısrar etmesinin altında yatan motifi anlayamadım.

– Sizce galibiyet F.Bahçe’nin hakkı mıydı ve Trabzon neden düşüşte?

-F.BAHÇE’NİN hakkıydı çünkü F.Bahçe gole yakın bir takım hüviyetindeydi. Golü Stoch atabilir, Alex atabilir, Semih atabilir, duran top organizasyonunda Mehmet Topuz ya da bir başkası atabilir. F.Bahçe’nin gol atmak için en az 4-5 organizasyonu var. Oysa Trabzonspor taş gibi bir takım olmasına rağmen artık herkesin ezberlediği bir takım haline geldi. Koskoca Trabzon’un tek gol organizasyonu Burak’ın yakından, uzaktan çerçeveyi gördüğü anda atacağı şutlar olabilir mi? Gol yollarında sadece Burak’ın çerçeveyi görmesine bağlı bu kadar kısır bir Trabzonspor şampiyonluk mücadelesinde olamaz. Çocuk ceza sahası yayının üzerinde, gerisinde, sağında, solunda, kalabalık F.Bahçe defansının arasında 4-5 kişinin ortasında didinip duruyor ki ayağında top çerçeveyi görebilsin.

-BURAK o kadar mücadele ediyor ki, kalabalık defansın karşısında helak oluyor ve topa vuracağı sırada bütün gücünü kaybediyor. Şutları kaleciler için kolay top haline geliyor. 2. yarının ortasında Şenol hoca Adrian’ı aldı da bir miktar pozisyon zenginliği sağladı Trabzon 10 kişi kalmasına rağmen. Bir tek kişinin golcülüğüne bakarak oynayıp kazanacağını ummak teknik yönetimin hatasıdır. Burak’a önlem alındı. Trabzon yeni gol yolları bulmak zorunda. Aksi halde durumu zor.

– Peki hakem hataları sonuca etki etti mi?

BU hatalar sonuca etki eden hatalar gibi gözükse de aslında etki etmedi. F.Bahçe bu maçı alacaktı ve aldı. Böylece hafta ortasında Emre’yle Cristian arasında başlayan, sonra Aykut Kocaman ile Emre arasında devam eden kavga ve çatışma son bulacaktı. Trabzon derbisi F.Bahçe takımı için kenetlenme yolunda müthiş bir fırsattı. Nitekim Aykut Kocaman dün soyunma odasında maça çıkarken, “Bütün maçlar bir yana, bu maç bir yana” demiş ve futbolcularını 3 Temmuz’dan bu yana gelen olaylar zincirinde Trabzon derbisine kenetlemişti. Trabzon hedefi, F.Bahçe’deki bütün ayrılıkları, gayrılıkları, çatışmaları, kavgaları arka plana itti ve sarı-lacivertliler derbide F.Bahçe gibi oynadıkları maçı hakkıyla alıp götürdüler.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen