Per. Nis 25th, 2024

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in göreve gelmesiyle başlatılan, “Ankara Valiliği Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi”yle, Başkent Ankara sokaklarındaki 924 evsiz sokaklardan yaşama döndü.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in göreve gelmesiyle başlatılan, "Ankara Valiliği Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi"yle, Başkent Ankara sokaklarındaki 924 evsiz sokaklardan yaşama döndü Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in göreve gelmesiyle başlatılan, "Ankara Valiliği Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi"yle, Başkent Ankara sokaklarındaki 924 evsiz sokaklardan yaşama döndü.

Ankara Valiliği, diğer kentlere örnek olacak bir projeyle, "evsizlerin evi" oldu. Valilikten edinilen bilgilere göre, Ankara Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Ankara‘da yaşayan evsiz ve kimsesizlerin, soğuk kış koşullarından korunması, rehabilitasyonların sağlanması amacıyla geçen yıl Kasım ayında hayata geçirilen proje, pek çok vatandaşı yeniden hayata bağladı. Ulus’ta bir otelin kiralanmasıyla başlayan hizmetle, evsizlerin soğuktan korunması amacının ötesinde, barınakta polis, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, doktor gibi meslek elemanlarının da görev yapması sağlanarak, vatandaşların aynı zamanda iyileştirilmeleri de sağlandı.

Vali Yüksel’in hazırlattığı projeyle, sokakta yaşayan ve hizmetten haberi olmayan vatandaşlara anında ulaşabilmek amacıyla 2 araçla 24 saat boyunca Ankara‘da taramalar gerçekleştirirken, ihbarlara gidilerek vatandaşların mağduriyeti önlenmeye çalışıldı. Proje yalnızca Ankara‘yla da sınırlı kalmadı. Ankara dışındaki bazı illerden evsiz veya kimsesiz vatandaşların da bu hizmetten yararlandırılması sağlandı. Projenin başladığı tarihten bu yana 924 kişi, 13 bin 968 yatak kullanımıyla Ulus’taki misafirhaneden yararlanmış oldu.

-AİLELERİNİ BULDULAR, İŞ EDİNDİLER

Proje ile misafirhanede görev yapan sosyal hizmet uzmanı ve emniyet görevlilerinin ortak çalışmalarıyla misafirhanede kalan kayıp 30 kişinin aileleriyle de bağlantıları kuruldu. Vatandaşların iyileştirilmeleri sağlanarak ailelerine kavuşturuldu. Sağlık hizmetine ihtiyaç duyan kişiler hastanelerde tedavi edilirken, 8 vatandaşın da ameliyatı yaptırıldı. Yine bunun yanında, misafirhanede kalan 5 kişinin diş, kol, ve bacak protezi yaptırıldı, 54 kimsesize Altındağ kaymakamlığından yeşil kart sağlandı, 11 kişiye iş bulmak ve iş kurabilmek için ayni-nakdi destek sağlandı. Valilik, vatandaşlara sağlanan bu hizmetle, bundan sonraki hayatlarını yardımsız, kendi ayaklarının üzerinde durabilecek ortam yaratılması hedefledi.

-NÜFUS CÜZDANI ÇIKARILDI-

Misafirhanede kalmak için gelen ya da Ankara sokaklarında tespit edilen vatandaşlardan nüfus cüzdanı olmayan 42 kişiye nüfus cüzdanları verildi. Misafirhanede kalan evsiz ve kimsesiz 924 kişinin ihtiyacını duyduğu her türlü giysi karşılanırken, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna ait huzurevi ya da özürlü rehabilitasyon merkezlerine yerleştirebilmek amacıyla misafirhanede kalan 38 yaşlı ve özürlü vatandaşın hastane sağlık kurulu raporları çıkartıldı. Bu kişilerle ilgili olarak hazırlanan mesleki raporlar, bilgi ve belgeler eklenerek 16 kişi huzur evi, 22 kişi de rehabilitasyon merkezlerine yerleştirildi. Yine misafirhanede kalan evsiz 5 aileye ev kiralamaları ve ihtiyacını duydukları ev eşyalarını alabilmeleri için maddi destek sağlandı.

Ankara Valililiği yetkilileri, hizmetin sonlanmasıyla birlikte misafirhanede kalmaya devam eden vatandaşların tekrar sokağın risklerine maruz kalmamaları için, durumlarına uygun kuruluşlara yerleştirilme, ailelerin tespiti ve iş-meslek edindirme çalışmalarının süreceğini bildirdi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen