Cum. Nis 26th, 2024

Dinçer, yayımladığı yarıyıl tatili mesajında, öğrencilere tatil dönemini dinlenmenin yanı sıra kitap okuyarak, kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle geçirmelerini önerdi.


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğrenci, öğretmen ve velilerin karne gününü kutlayarak, öğrencilere, “Karnenizdeki notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı, yapabileceğinize dair güvenizi hep diri tutun. Hayatın her döneminde ve her alanında başarılı olmak öncelikle buna inanmak ve çalışmakla mümkündür” dedi.

Çocukların okul başarılarının, sadece kendilerini ve ailelerini değil, bütün bir eğitim camiasını ve ülkeyi ilgilendirdiğini vurgulayan Dinçer, karne notlarının sadece onların eğitimdeki başarısını değil, genel olarak herkesin bu konudaki çabalarının sonuçlarını ölçtüğünü belirtti.

-“SİSTEMİN EN GÜÇLÜ BİLEŞENİ MUTLAK SURETLE ÖĞRETMENDİR”-

Sistemin en güçlü bileşeninin mutlak suretle öğretmenler olduğunu kaydeden Dinçer, öğretim programlarını uygulayacak, bilişim teknolojisini kullanacak, yeni yaklaşımları uygulamalarına yansıtacak olanların öğretmenler olduğunu bildirdi. Bilgi çağının nitelikli bireylerini yetiştirecek olan öğretmenlerin her şeyden önce değişime ve dönüşüme açık olmaları gerektiğinin altını çizen Dinçer, şunları ifade etti:

“Etkili iletişim becerilerine ve yaşam boyu öğrenme becerisine sahip olmak, disiplinler arası bağlantı kurabilmek, teknoloji okur-yazarı olmak, kendi değerlerini ve evrensel değerleri içselleştirmiş olmak günümüz öğretmeninden beklenen niteliklerdir. Ama hepsinden önemlisi öğrencilerinize ‘insan sıcaklığını’, onlara verdiğiniz sevgi ve değeri etkili bir şekilde hissettirebilmektir. Bu kapsamda öğretmenlik mesleğini ve öğretmenlerimizi güçlendirmek için başlattığımız çalışmalar, arzu ettiğimiz öğretmen profiline ulaşmak hedefinin yanında, değerli çalışma arkadaşlarımın mesleki tatmin ve memnuniyet düzeylerini arttırmak, taleplerine ve beklentilerine kalıcı ve gerçekçi çözümler getirmek gibi mesleğin bütün boyutlarını içeren büyük bir çabayı kapsamaktadır. İnanıyorum ki, eğitim ailesi olarak her ferdinin bu büyük çabaya omuz verdiği sürecin bizi ulaştıracağı menzil, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin velilerimizin içinde olmaktan mutluluk duyduğu ve kendilerini geliştirmeleri için fırsatların sunulduğu eğitim ortamları olacaktır.”

-“ÇOCUKLARIMIZIN KARNELERİ ONLARLA NE ÖLÇÜDE İLGİLENDİĞİMİZ HAKKINDA FİKİR VEREN BİRER AYNADIR”-

Çocukların sağlıklı ve mutlu gelişimlerinde, okul başarılarında en az öğretmenler kadar anne-babaların da rolü bulunduğunu dile getiren Dinçer, şunları ekledi:

“Çocuklarımızın karneleri aynı zamanda anne-babalar olarak onlarla ne ölçüde ilgilendiğimiz, ne ölçüde destek olduğumuz hakkında fikir veren birer ayna niteliğindedir. Dolayısıyla çocukların özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmanızı, çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacak tepkiler yerine, yapıcı, onarıcı, destek ve teşvik edici bir yaklaşım benimsemenizi sonuç alıcı olması bakımından çok önemli görüyorum.

Cesareti kırılmış, özgüveni zedelenmiş bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkiler, telafisi her zaman mümkün olan karne notlarından daha önemlidir. Bu düşüncelerle çocuklarınızla birlikte sağlıklı, mutlu ve güzel bir tatil geçirmenizi diliyorum.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen