Cum. Nis 26th, 2024

BDP lideri Selahattin Demirtaş, Uludere olayına ilişkin şok bir iddiada bulundu.


Önce Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu ve Uludere‘de yakınlarını kaybedenlere "123 bin TL" tazminat ödeneceğini açıkladı.

Erdoğan’dan kısa bir süre sonra partisinin grup toplantısında konuşan BDP lideri Selahattin Demirtaş tazminat sözünü ciddiye almayıp Başbakan Erdoğan’dan gündemi sarsacak bu sorunun yanıtını istedi:

"Uludere bombardımanı yapılmadan hemen önce askeri yetkililer Başbakan olarak sizi arayıp ’50 kişilik grup var, içlerinde sivil de var’ dediklerinde siz ‘vurun’ dediniz mi demediniz mi?"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuşmasının önemli bir bölümünü 34 köylünün yaşamını yitirdiği Uludere faciasına ayırdı.

Uludere olayıyla ilgili 4 saatlik görüntülerin savcılığa dahi verilmediğini, tek kişinin ifade vermediğini idida eden Demirtaş, "Uludere bombardımanı yapılmadan hemen önce askeri yetkililer Başbakan olarak sizi arayıp ’50 kişilik grup var, içlerinde sivil de var’ dediklerinde siz ‘vurun’ dediniz mi demediniz mi? Siz ‘neye mal olursa olsun vurun’ dediniz mi demediniz mi? 26 gündür bunu araştırıyor musunuz yoksa bizzat verdiğiniz talimatı örtmeye mi çalışıyorsun?" diye sordu.

Sorumluların yargı karşısında hesap verinceye kadar bu davanın kapanmayacağını belirten Demirtaş, BM İnsan Hakları Komisyonuna başvuru yaptıklarını, yarın da Uluslararası Ceza Mahkemesine başvuruda bulunacaklarını bildirdi.

İç hukuktaki bütün süreçleri de sonuna kadar kullanacaklarını dile getiren Demirtaş, "Başbakan eline acımetre almış kimin ne kadar üzüldüğünü ölçüyor. Sen bu katliamın emrini verdin mi vermedin mi? Sorumları kimdir, niye açığa çıkmıyor? Hesabını ver, faturayı öde. Çık özür dile. Senin işin, görevin budur. Sivil ölümleri hatırlatarak, ‘BDP üzülmedi’ diyerek Uludere katliamı örtemezsin. Kimin neye üzüldüğünü, kimin vicdanının ne olduğunu kimse bilmez, Allah bilir. Halkı bu konuda aldatamazsın" dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen