Cum. Nis 26th, 2024

Eczacılar ile bugün masaya oturan SGK anlaşama sağlayamadı.


SGK ile Türkiye Eczacılar Birliği arasında yapılan 3 yıllık protokolün 31 Ocak tarihinde sona erecek. 1 Şubat’ta yürürlüğe girmesi gereken yeni protokol için bir araya gelen Eczacılar ile SGK uzlaşma sağlayamadı.

1 Şubat’ta yürürlüğe girmesi gereken protokol için masaya oturan SGK ile Türk Eczacılar Birliği uzlaşma sağlayamadı. Eczacılar 191 ilaçta uygulanan iskontonun değiştirilmesini ve iskontolardan dolayı ilaç firmalarının uğradığı zararı ödemelerini talep ediyor. Eczacılar taleplerinin gerçekleşmemesi halinde protokol krizinin çözülemeyeceğini belirtiyor.

Duruma tepkili olan eczacılar sokağa çıkmaya hazırlanıyor. İstanbul Eczacılar Odası’nın çağrısıyla 29 Ocak Pazar günü Kadıköy‘de miting yapılacak.

ECZACILAR NE İSTİYOR?

Eczacılar 2009 yılından beri ilaçlarda yapılan iskonto artışından dolayı zarara uğramaya başladıklarını belirtiyor. Kasım ayında uygulamaya koyulan ticari iskontoların kalkması ve yüzde 2,7’lik KKİ artışı ve satış fiyatlarının düşmesi ile yaklaşık yüzde 5 oranında karlarının düştüğünü açıklıyor.

Bu nedenle eczacılar ticari iskontoların ve 6197 sayılı yasa taslağının eczacıların talepleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesini istiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen