Cts. Nis 27th, 2024

Ukrayna ve Rusya’dan iş bulma vaadiyle kandırıp Türkiye’de fuhşa zorlayan çete çökertildi. Daha önce ‘fuhuş çetesi’ suçundan meslekten ihraç edilen emniyet müdürü de gözaltına alınan 13 kişi arasında!


Ankara polisi, Ukrayna ve Rusya’dan iş bulmak vaadiyle Türkiye’ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara tehdit ve şantajla fuhuş yaptıran uluslararası insan ticareti şebekesini çökertti. Operasyonda 12 yabancı uyruklu kadın çetenin elinden kurtarılırken, şebeke lideri Azeri uyruklu Aminat S.’nin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Aminat S.’nin evine yapılan baskında, 2010’da fuhuş çetesi yönettiği iddiasıyla yargılanan ve meslekten ihraç edilen eski emniyet müdürü sevgilisi H.M.D. de gözaltına alındı.

Doktor da var mühendis de
Şebekeye yönelik 5 aylık teknik ve fiziki takip gerçekleştiren polis önceki gün operasyon için düğmeye bastı. Düzenlenen baskınlarda çete lideri Azerbaycan uyruklu Aminat S. ile Maria P., Natalya Y. ve Olivia M., Y.E., İ.G., C.Ş., D.C., A.K., H.E., A.Y., F.G. gözaltına alındı. Operasyonda zorla fuhuş yaptırılan, aralarında doktor, mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu 12 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı. Aminat S.’nin evine yapılan baskında, Ankara’da 2010’da bir fuhuş çetesiye yönelik operasyonda gözaltına alınan ikinci sınıf emniyet müdürü H.M.D. de gözaltına alındı. H.M.D.’nin Aminat S.’nin sevgilisi olduğu öğrenildi. 2010’daki operasyonda örgüt yöneticisi olarak yargılanan H.M.D.’nin bazı gece kulüplerini idare ettiği öne sürülmüştü. H.M.D. daha sonra meslekten ihraç edilmişti.
TIKLAYIN

Örgüt yöneticilerinden Natalya Y. ve Olivia M.’nin Rusya ve Ukrayna’da irtibata geçtikleri kadınları “dolgun maaş” karşılığında çalışmak vaadiyle kandırdıkları belirlendi.
Zanlıların kadınların fotoğraflarını sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla Aminat S.’ye gönderdiği ve beğenilmeleri halinde Türkiye’ye getirdikleri tespit edildi.

Kalbur üstü müşteriler

Kadınların, başkentteki lüks otellerde saati 200 dolar karşılığında erkeklerle birlikte olmaya zorlandıkları öğrenildi. Çetenin müşterileri arasında kamu kurum ve kuruluşlarında görevli bazı bürokratlar, işadamları ve başkent sosyetesinden bazı isimlerin de bulunduğu öğrenildi. Çete lideri Aminat S.’nin de aralarında bulunduğu 12 zanlı adliyeye sevkedilirken, meslekten ihraç edilen eski emniyet müdürü H.M.D. ifadesine başvurulduktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen