Cum. Nis 26th, 2024

Doğubayazıt’ta devrilen soba borularının altında kalarak yaralanan 1 yaşındaki Hasan’ın sol parmakları kesilecek.


Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde devrilen soba borularının altında kalarak yaralanan 1 yaşındaki Hasan Ayaz Kurban‘ın sol parmakları kesilecek.

Doğubayazıt’ta oturan 21 yaşındaki Berivan Kurban 19 Aralık günü saat 21.00’de sobayı yaktıktan sonra iki çocuğunu evde bırakarak bahçeye kömür getirmeye gitti. Bu sırada gevşeyen soba boruları yerde yatan Hasan Ayaz Kurban‘ın üzerine düştü ve kızgın borular yangın çıkmasına neden oldu. Çıkan yangından zor kurtulan bebeğin yüzü, kolu ve parmaklarını yaktı.

Halı ve koltukların tutuşması sonucu kısa sürede kirada oturdukları ev yanarken, üçüncü çocuğuna 5 aylık hamile olan anne Berivan Kurban, oğlu Hasan’ı yangından battaniyeye sararak kurtardı.

Hasan Ayaz Kurban‘da tedavi edilmek üzere, Erzurum‘a getirildi ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Anne Berivan Kurban, olayla ilgili şunları dile getirdi:

"Gevşeyen soba borularını sağlamlaştıracaktım. İçeri girdiğimde 4 yaşındaki oğlum İbrahim Bora ağlayarak ve korku içinde kardeşi Hasan’ın yanmasını izliyordu. Hasan’ı hemen battaniyeye sardım ve çocuklarımı dışarı çıkardım. Hemen hastaneye gittik. Hasan’a ilk müdahale orada yapıldı. Daha sonra Erzurum‘daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne sevk edildik. Burada oğluma gerekli müdahale yapıldı. Ancak, kangren olduğu için sol elinin parmakları kesilecek."

Ticaretle uğraşan ve olay sırasında Malatya‘da bulunan baba Cihan Kurban, ailelerin 1 saniye bile olsa çocuklarını yalnız bırakmamaları gerektiğini anlatırken, yanıkların büyük bölümünün ihmal sonucu olduğunu söyledi. Kurban, "Bizim canımız yandı başkalarının ki yanmasın. Aileler lütfen çocuklarını yalnız bırakmasın" dedi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Tan, yanık hastalarının bir an önce vakit kaybetmeden en yakın tedavi merkezine ulaştırılması gerektiğini bildirdi. Doç.Dr. Tan "Hasan, olaydan yaklaşık 13 saat sonra hastanemize getirildi. Yanan sol kolu ve eline ‘Fasyotomi’ denilen kan dolaşımını sağlayan işlemi uyguladık. Ancak, sol elinin parmakları için çok geçti. Kangren olan parmakları keseceğiz. Yanık olaylarında erken tedavi çok önemli" diye konuştu

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen