Cum. Nis 26th, 2024

Bu yıl 31 Mart-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 31. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin onur filmi Ertem Eğilmez’in ‘Süt Kardeşler’i olacak. Filmin başrol oyuncularından Halit Akçatepe de onur ödülü alacak…


Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın ‘Gulyabani’ adlı romanından Ertem Eğilmez’in yönetmenliğinde 1976 yılında ‘Süt Kardeşler’ adıyla sinemaya uyarlanan film, aradan geçen 36 yıla rağmen hâlâ büyük ilgi görüyor. Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Şener Şen, Adile Naşit, Ayşen Gruda ve Hale Soygazi’nin başrollerini paylaştığı film, yayınlandığı günlerde, daha önce defalarca izlenmesine rağmen reyting alıyor.

HALİT AKÇATEPE’YE ONUR ÖDÜLÜ
Bahriyeli 2 arkadaşın izin günlerinde yaşadıkları maceraları hikâye edinen ‘Süt Kardeşler’, bu yıl 31 Mart-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 31. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin onur filmi olacak. Festivalin organizasyonunu üstlenen İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı), ‘Süt Kardeşler’in başrol oyuncusu Halit Akçatepe’ye de onur ödülü verecek. İKSV yöneticilerinin oybirliğiyle ‘Süt Kardeşler’i ve kendisini ödüllendirecek olmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Akçatape, Türkiye’nin en prestijli film festivali olan Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Ertem Eğilmez, Adile Naşit ve Kemal Sunal’ın da onurlandırılacağını dile getirdi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen