Cum. Nis 26th, 2024

Teröristler Polis Aracına Saldırdı: 2 Polis Yaralı
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde dün gece saat 21.50 sıralarında polis ekibi pusuya düşürüldü. İlk belirlemelere göre 2 polis yaralandı..

Akşam saatlerinde Dağkapı’da bulunan Alman Hastanesi civarında kavga ihbarını alan polis ekipleri bölgeye yönlendirildi. Olay yerine giden polislere çevrede pusu kuran teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Açılan ilk ateş sırasında 2 polis yaralanırken, güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çıatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda polis ekipleri sevk edilirken çatışmaların devam ettiği bildirildi.

BİTLİS’TE ÇATIŞMA: 2 KORUCU YARALI
Bugün akşam saatlerinde Bitlis merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan Buzlu Pınar mevkiinde köy korucuları, yol kesmeye çalışan bir grup PKK’lı ile karşılaştı.

Karayolunda araçları durdurup PKK’nın propogandasını yapmayı planlayan teröristlerla köy korucuları arasında çatışma çıktı. Açılan ilk ateş sırasında 2 korucu yaralanırken, PKK’lılar ormanlık alana kaçtı. Yaralı 2 köy korucusu Bitlis Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, bölgeye çok sayıda özel hareket polisi ile asker sevk edildi. Ormanlık alana kaçan PKK’lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Yenişehir ilçesi Dr. Şeref İnalöz Caddesi ile Hastaneler Caddesi arasındaki kavşaktan geçerken silahlı saldırıya uğrayan polis aracında yaralanan polis memurlarının Harun Yılmaz ve Gökhan Eren olduğu öğrenildi.

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Yaralı polis memurları ve ismi açıklanmayan sivil vatandaşın Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Özel Diyarbakır Universal Hastanesi’ndeki tedavileri sürüyor.

SURİÇİ’NDE OPERASYON

Öte yandan saldırganların yakalanmasına yönelik olarak özellikle Suriçi bölgesinde operasyonlar sürüyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”