Sal. May 7th, 2024

FSM Çıkışında Kaza
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında trafik kazası meydana geldi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında TIR devrildi, Ankara istikametine trafik durdu. Ekiplerin çalışmasıyla kaza kaldırıldı. Ancak bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

FSM’de iki hafta önce başlayan ve yaz boyunca devam edecek olan bakım onarım çalışması nedeniyle iki şerit trafiğe kapatılmıştı. Çalışmalar, yoğun olan köprü trafiğinin kilometrelerce uzatırken, yaşanan kazalar ise sürücülerin yolda saatler kaybetmesine neden oldu.

Dün gece saatlerinde yine FSM Köprüsü’nde arı kovanı yüklü bir kamyonun devrilmesi nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşmuştu.

Bu yıl tadilata alınan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü trafiğin akışını olumsuz yönde etkiliyor. Ancak trafik akışının sağlıklı bir şekilde yapılması için bu tadilat gerekiyor.

Yaklaşık 3 ay içinde bitirilmesi planlanan köprü çalışmalarından sonra önümüzdeki sene de Boğaziçi Köprüsü tadilata alınacak.

“TADİLAT 8-9 AY SÜRECEK”

Bu arada konu ile ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım önümüzdeki yıl tadilata alınacak olan Boğaziçi Köprüsü’nün bakımı sırasında trafikte bir miktar kısıtlama olacağını, ancak köprünün kapatılmasının düşünülmediğini söyledi. Yıldırım bakımın 8-9 ayı bulabileceğini söyledi.

Bakım sırasında trafikte biraz da olsa kısıtlama olacağını ifade eden Yıldırım, “Hiçbir zaman kapatılma düşünülmez. Bunun planlamasını arkadaşlar yapıyorlar. İstanbulluların en az şekilde etkileneceği bir çalışma planı ortaya konulacak. Onun için endişeye mahal yok” diye konuştu.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”