Cum. Nis 26th, 2024

Bir süredir kanser tedavisi gören Gazeteci – Yazar Yurtsan Atakan hayatını kaybetti. Atakan, son olarak Akşam Gazetesi’nde teknoloji yazıları kaleme alıyordu.

1963 yılında İstanbul ‘da doğan Yurtsan Atakan, İstanbul İngiliz Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Cumhuriyet Gazetesi’nde başladığı gazetecilik hayatını Güneş Yayınları, Bersay Yayıncılık, IDG Türkiye , Yeni Yüzyıl Gazetesi, Star Gazetesi ve Hürriyet Gazetesi’nde sürdüren Atakan, Adam Dergisi Yazı İşleri Müdürü, PC World Genel Yayın Yönetmeni, IDG Türkiye Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. 1994 yılında başladığı internet ve teknoloji yazılarını 1995 yılından itibaren Hürriyet Gazetesi’nde düzenli olarak yazmaya başladı.

Son olarak Akşam Gazetesi ve Gusto Dergisi’nde yazmakta olan Yurtsan Atakan, Türkiye Bilişim Vakfı Bilişim Medyası Ödülleri kapsamında çeşitli yıllarda En İyi Köşe Yazısı, En İyi İnternet Sitesi, En İyi Fotoğraf, Bilişime Verilen Katkı dallarında çeşitli ödüller almıştı. 49 yaşında aramızdan ayrılan Yurtsan Atakan’ın cenazesi yarın Levent Camii’nden kaldırılacak.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”