Cum. Nis 26th, 2024

iPhone 5’i çirkin buldular!

Sızan ilk görüntüler, Apple tutkunlarını bile üzdü.

Apple’ın yeni nesil telefonu ile ilgili söylentiler bitmek bilmiyor. Bunların hangisi gerçek hangisi sadece dedikodu elbette telefon çıkana kadar bilmek mümkün değil ama en azından ekranının rakipleri ile yarışacak şekilde daha büyük olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

‘ÇİRKİN! ‘
Resmi olarak henüz tanıtılmasa da sızan ilk görüntüler, Apple tutkunlarını bile üzdü. Ekranı genişlemesine karşın daha uzun yapısıyla iPhone 5’i çoğunluk ‘çirkin ‘ buldu. Analistler ise ‘En az 10 milyon satar ‘ diyor.

Resmi olarak henüz duyurulmasa da Apple’ın 12 Eylül’de tanıtması beklenen yeni akıllı cihazı iPhone 5’in ilk sızan görüntüleri, teknoloji severleri hayal kırıklığına uğratttı. Daha ince ve uzun yapısıyla dikkat çeken iPhone 5 olduğu ileri sürülen model, ekran genişliğiyle (4 inçin üstünde) beklentileri karşılamasına karşın, tasarımıyla teknoloji dünyasını tatmin etmedi. Finans ve teknooji alanındaki gelişmelere yer veren internet sitesi Business Insider’ın yaptığı ankete göre teknoloji tutkunları, iPhone 5’i ‘çirkin ‘ buldu. 2.400’den fazla kişinin katıldığı Business Insider sitesi üzerinden yapılan ankette, katılımcılara ‘Bu iPhone 5’in çirkin buluyor musunuz? ‘ sorusu yönetildi. Katılımcıların yüzde 68’i, diğer bir deyişle 1700’e yakını, bu soruyu, ‘Evet, bu iPhone 5 gerçekten çirkin ‘ şeklinde yanıtladı. Analistlerse, iPhone 4S’ten daha uzun ve daha ince bir yapıya sahip olması beklenen iPhone 5’in piyasada olacağı 21-28 Eylül arasındaki ilk haftasında 10 milyon adedin üzerinde satmasını bekliyor.

BÜYÜK LCD EKRAN
Şimdiye kadar ortaya sürülen iddialardan en sağlamlarından biri Wall Street Journal Gazetesi ‘nin Apple ‘ın çalıştığı Asyalı parça üreticilerine dayandırdığı haber. Buna göre iPhone 5 ‘te ekranın daha ince olabilmesine olanak sağlayan yeni bir teknoloji kullanılacak. 9.3 milimetre kalınlığındaki iPhone 4S ‘te ekran 3 temel parçadan oluşurken, yeni iPhone ‘da bu yeni ekran teknolojisiyle ikiye inecek.

iPhone 4S ‘te bulunan ekran, LCD panel, dokunmatik panel ve cam kapaktan oluşuyor. Apple ‘a ekran üreten Sharp, Japan Display ve LG Display ‘in “in-cell” adlı yeni teknolojisiyle iPhone 5 ‘te cam kapağın yanında dokunmatik özelliklere sahip olan LCD panel kullanılacak.

DAHA KALİTELİ GÖRÜNTÜ DAHA UZUN BATARYA ÖMRÜ
iPhone 5 ‘te sensörlerle birleşecek olan ekran, cihazın yarım milimetre incelmesini sağlayacak. Ancak incelikten ziyade daha kaliteli bir görüntü sunulacak. Bu yenilik 3.5 inç genişliğinde olan iPhone ‘un ekranının en az 4 inçe çıkarılmasına karşın ağırlığının aynı seviyede (140 gram) kalabilmesini sağlayacak. Yeni iPhone ‘un ekranının incelmesi, Apple ‘a, Samsung ‘un Galaxy S III ‘ünden daha uzun konuşma ve bekleme süresi sunan pile sahip olmasını da sağlayacak.

EN Son İDDİA
iPhone 5 ile ilgili en güncel iddia internette dolaşmaya başlayan bir ‘bileşen ‘ listesi. Çinde iPhone bileşenleri üreten edarikçinin sızdırdığı söylene bileşen listesi daha önce de iResQ’nun sızdırdığı resimlerle uyumlu görünüyor.

Bu listeye göre siyah iPhone modeli 2 renkten oluşacak. İki farklı tona sahip arka panlede gri ve siyah renkleri kullanılmış. Yine aynı şekilde beyaz modelde de çift renk mevcut: beyaz ve gri.

Bu liste de ekranın mevcut iPhone modellerinden daha uzun olacağını doğruluyor ama ölçü hakkında bir bilgi vermiyor.

Sızdırılan listede şimdiye kadar çıkan iddialardan farklı olarak, cihazda nanoSIM çekmecesi yer alıyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”