Cum. Nis 26th, 2024

Güzelbahçe Belediyesi’nin tahsis ettiği eski belediye binasında hizmet verecek olan Anadolu Otizm Vakfı’na ait otizm okulu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yarın törenle açılıyor.

Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi’ndeki eski belediye binası Belediye Başkanı Mustafa İnce ve belediye meclisinin kararıyla Anadolu Otizm Vakfı’na tahsis edildi. Bina, kısa sürede vakıf tarafından eğitime hazır duruma getirildi.

Otizm Okulu’nun açılış töreni yarın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Anadolu Otizm Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Burhan Özfatura, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve kalabalık davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Geçici bir süre burada eğitim verecek olan otizm okulu, Anadolu Otizm Vakfı’na Ege – Koop tarafından bağışlanan arsaya yapıldıktan sonra Türkiye’nin en büyük kapasiteli (750 öğrenci) okulu haline gelecek. Otizm Okulu, tamamlandığında açılışı yarın yapılacak olan okul, daha sonra Anaokulu olarak Anadolu Otizm Vakıf – Güzelbahçe Belediyesi iş birliğinde kaynaştırma Anaokulu olarak hizmet edecek.

Bu arada Anadolu Otizm Vakfı ve Kadın Meclis Üyeleri (KAMED) tarafından yapılan çağrı ile vakfın burslu öğrenci adayları için burs sponsorları belirlendikten sonra, bursa uygun öğrenciler, Noter kurasıyla belirlenecek.

EN AZ 40 ÖĞRECİYLE EĞİTİM
Amaçlarının eğitim imkanı olmayan otistik çocuklara bu fırsatı yaratmak olduğunu dile getiren Vakıf Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Nüvit Uyar, “Bu yıl en az 40, en fazla 60 öğrenci kabul edeceğiz. Seçilmiş 30 öğretmenimiz, alanında başarısını kanıtlamış 7-8 kişilik akademisyen kadromuz var. Ekim ayı sonunda okulu açacağız. İkinci yıl 120 öğrenci alacağız. Tam gün ve yarım gün okul programı olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren öğrencilerin yarısına ihtiyaçlarına uygun şekilde muhtelif burslar verilecek. Çok kapsamlı bir Etik Kurul tarafından bursu hak eden öğrenciler-ihtiyaç sahipleri seçilecek. İlköğretim çağı sonrasındaki otizm problemine müdahale edecek çözümleri geliştireceğiz” dedi.

Yapacakları çalışmalar ile otizm eğitiminde model ortaya koymak istediklerini belirten Uyar, “Maalesef 3.5 milyonluk İzmir’de olması gereken nitelikte otizm okulu yok. Biz devletin önüne bir model koymak istiyoruz. Böylece milli eğitimin politikası değişebilir. Ayrıca kuracağımız okul, üniversitenin uygulama okulu olacak. Başarmak için üçlü sacayağı olan otizmli aileler, hayırseverler ve devlet bir araya gelmeli” diye konuştu.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”