Cum. Nis 26th, 2024

‘Müslüm Gürses Öldü’ Haberleri Asılsızdır – (Son Sağlık Durumu)

Müslüm Gürses Öldü Haberleri Asılsızdır – (Son Sağlık Durumu)… Müslüm Gürses Öldü – Öldü Mü? kelimeleri internet ortamda en çok kelimeler arasına girdi. Sanal ortamdan çıkan ‘Müslüm Gürses Öldü’ haberleri asılsız çıktı. Müslüm Gürses’in son sağlık durumunu doktoru açıkladı. Müslüm Gürses’e ABD’den özel cihazı getirildi. Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur’un hafta içi yaptığı açıklama ünlü sanatçının hayranlarını çok üzdü. İşte Müslüm Gürses’in son sağlık durumu…

Müslüm Baba’ya ABD’den özel cihaz geldi

Yoğun bakımda tedavisi devam eden Müslüm Gürses için Amerika ‘ dan solunum cihazı getirildi.

Kasım ayında geçirdiği by-pass ameliyatı sonrası karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alınan, birkaç gün önce de akciğeri enfeksiyon kaptığı için durumu ağırlaşan Gürses ‘ in menajeri Nevzat Takmaz, cihaz sayesinde sanatçının daha rahat nefes aldığını söyledi: “Müslüm Gürses için yurtdışından bir solunum cihazı getirildi. Bu son sistem cihazın özelliği, nefes borusunu tahriş etmemesi ve daha rahat soluk alınmasına yardımcı olması. Müslüm Bey ‘ in mantar enfeksiyonu da azaldı. Durumu daha iyiye gidiyor. En kısa sürede sağlığına kavuşup sevenlerini sevindirecek.”

Müslüm Gürses Yaşam Mücadelesine Devam Ediyor

Müslüm Gürses bildiğiniz gibi halen Memorial Hastanesi ‘ nin kardiyoloji bölümünde, yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Geçirdiği bypass ameliyatından sonra ortaya çıkan akciğer ve böbrek yetmezliği sorunları nedeniyle sağlık durumu daha ciddi bir döneme girmişti geçtiğimiz günlerde.

Doktorları sağlık durumunun dalgalı olduğunu söylüyor. Yakınları çoktan ümidini yitirse de Müslüm Baba direnç göstermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yılbaşında hastane yönetiminin hastalara moral vermesi amacıyla hasta odalarında canlı müzik sürprizi sunması sırasında, iki müzisyen Müslüm Gürses ‘ in de odasına girerek ona kendi şarkılarını çalmış, moral vermeye çalışmıştı. O bu duruma çok sevinmişti. Ancak Müslüm Gürses ‘ in bu sürprizden enfeksiyon kaptığı söylendi. Aslında durumunun daha ciddi bir hal alması bu zamana denk geliyor. Eylem her ne kadar iyi niyetli de olsa…

Doktorlara göre tedavinin başarılı olma olasılığı var. Vücut direncinin yükseltilebilirse, tedavi daha başarılı bir hal alabilecek. O yüzden ümidi kesmek yerine, iyi dileklerle süreci beklemek gerekiyor. Bu yılki yıldız kaymalarında Müslüm Gürses ‘ i de görmek istemem kendi adıma.

Arabesk dinlemem. Ama dinlediğim tek arabesk şarkıcısıdır Müslüm Baba. Bunun sebebi ise onun farklı bir tarzda şarkı söyleyişiydi. Hatta bu farklılığı, değişik projelerin içinde yer almasını sağlıyordu. Bir rock parçasını seslendirebiliyordu. Bülent Ortaçgil şarkısı söylerken bulabiliyordunuz onu.

Kendini geliştiriyordu. O ağır, iç daraltan arabesk kafasının çok dışında, acıya rağmen gülümseyen ve kendini sürekli yenileyen bir adamın, müzik dünyası içinde sağ salim yer almaya devam etmesini diliyorum o yüzden.

Ben onu hep bir caz grubunda şarkı söylerken hayal etmiştim mesela. Sesinin rengindeki o farklılık ve değişik vokal tarzı onu efsane bir caz solisti yapabilirdi. Ve yine yapabilir. Bu söylediğim kimine göre imkânsız olabilir. Arabesk karşıtı modernlerin tepkisini dahi çekebilir. Ancak müzik dünyası içinde, uluslar arası bir platforma taşınmayı hak eden ender seslerden biridir o. Konserlerinde kendini jiletleyen insanları kafasından çıkaramayıp arabeski ve Müslüm Gürses ‘ i müzik dünyasının dışında tutmaya çalışanlar, onu bu önyargıdan sıyrılmış bir şekilde dinlememeliler.

Bu coğrafyada yetişmiş en farklı ses olan Müslüm Gürses, arabesk müzik yapmayı tercih ettiği için, yukarıda da bahsettiğim gibi müzik dünyasının modern kafaları tarafından, müziğin hep dışında tutuldu. Ancak o aslında karşı oldukları arabeskin gelişmesinde ve ileriye doğru gitmesinde önemli adımlar atmıştı. Ve yine atacak. İnanıyorum.

Bu arada Müslüm Gürses ‘ in rol aldığı çay reklamının, şu sıralar çok gösteriliyor olması, reklam verenin durumdan kazanç çıkartmaya çalışması gibi görünüyor. Eğer gerçekten öyleyse kınıyorum.

Bu yazı, Müslüm Gürses ‘ in yaşam mücadelesine destek versin. Ve Baba bir an önce ayağa kalksın. Daha söyleyeceği çok şarkı var.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”