Cum. Nis 26th, 2024

HT MAGAZİN/Mehmet ÇALIŞKAN
Seda Bakan gerek iş gerekse özel hayatında oldukça mutlu günler yaşıyor. Bakan, yeni filmi ‘Kara Bela’da canlandırdığı Burcu ile yıldızını yine parlatırken bugün birinci yılını kutladığı evliliği için “Güvenli bir yuva, huzurlu bir uyku. Daha ne olsun” yorumunu yaptı…
SEDA Bakan… Yeni nesil oyuncular arasında yıldızı parlayanlardan. Ailesinin elinde bir diploması olma isteği üzerine üniversite sınavlarında puanının yettiği Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü’nden mezun olduktan sonra zaten hep hayali, hedefi ve ideali olan oyunculuğu yapmak için öğrenim gördü. Sonra da ‘Sana Mecburum’ adlı televizyon dizisiyle kameraların karşısına geçti. Geçiş o geçiş… Bakan, ‘Adanalı’, ‘Geniş Aile’, ‘Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi’ ‘Kardeş Payı’ gibi önemli televizyon dizilerinde rol aldı. Seda Bakan, kariyerinin dördüncü sinema filmi ‘Kara Bela’da canlandırdığı ‘Burcu’ ile yıldızının neden parladığını bir kez daha gözler önüne serdi.
‘SENARYOLAR İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ’
4 Ekim 2014’te müzisyen Ali Erel ile evlenen Seda Bakan, evliliğin kendisine getirilerini ‘Düzenli ve güvenli bir yuva, huzurlu uyku’ olarak yorumladı. Bakan, sinemanın yükselen değer olarak devam etmesi için de oyuncuların sorumluluğunun senaryoları en iyi şekilde değerlendirmekle başladığını dile getirdi.
■ 10 televizyon dizisi, 4 sinema filmi. 8 yıllık kariyerinizde bu kadar yapım sizin için yeterli midir yoksa…
Henüz kariyerimin başında olduğumu düşünüyorum. Bu nedenle yer aldığım yapımların bana yeterli gelmediğini söylemeliyim. Daha yeni başlıyoruz.
■ Kariyerinizin tablosuna baktığınız zaman ne görüyorsunuz?
Güzel projelerde yer aldığımı görüyorum. Tıpkı istediğim renklerle boyadığım güzel bir resim gibi…
■ ‘Kara Bela’nın hangi özellikleri size ‘Ben varım’ dedirtti? ‘
Kara Bela’nın öncelikle iyi bir senaryoya sahip olması bana ‘Ben bu işte varım’ dedirtti. Senaryoyu okuyunca zaten ‘Ben varım’ dememeniz imkânsız. Ayrıca bir yol hikâyesi olması, rol arkadaşlarım ve şarkı söyleyecek olmam da elbette gelen teklifi kabul etmemdeki diğer önemli etkenler.
■ ‘Kara Bela’nın kariyerinize nasıl bir etkisi olmasını umarsınız?
Sadece ‘Kara Bela’ için değil. İçinde yer aldığım ve yer alacağım tüm projeler için aynı hedeflere sahibim. O hedef de benim projeye, projenin de bana değerler katması.
■ Sizce yeni nesil oyuncuların en önemli, en elzem konumundaki sorunu nedir?
Sanıyorum yeni nesil oyuncuların en önemli sorunu çok hızlı yol almak istemeleri. Aslında bu sadece oyunculuğa özgü bir durum değil. Yeni jenerasyon, hangi meslekte olursa olsun oldukça sabırsız. Bir an önce ‘Her şeye sahip olmak’ istiyorlar.
■ Oyuncuların kendilerini nadasa bırakması gerekir mi? Sizce ara vermek bir oyuncu için iyi midir yoksa…
Bu ne kadar uzun soluklu ve yoğun bir işin içinde olduğunuza bağlı. Veya nasıl bir projeye başlamak istediğinize. Bazen canlandırdığınız veya canlandıracağınız karakterler öyle güçlü olabiliyor ki ‘durmak’ gerekebiliyor.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”