Pts. Mar 18th, 2024

Şeker hastalığının tedavisinde cerrahi yöntem

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Çelik, “Bizler, yaptığımız çalışmalarla şeker hastalığının ameliyatla tedavi edilebildiğini bilimsel tarafımızdan taviz vermeden gösterdik.” dedi.

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik, Fransız Ulusal Cerrahi Akademisi’nde yaptığı konuşmada, obezite cerrahisi ile ilgili ortaya çıkan ölüm vak’alarına ilişkin, “Metabolik cerrahi tedavisine karşı yapılan spekülasyonlara rağmen Avrupa’da bilimsel çalışmalarıyla ünlü bir akademi tarafından davet edilmek, yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunun göstergesidir. Bizler, yaptığımız çalışmalarla şeker hastalığının ameliyatla tedavi edilebildiğini bilimsel tarafımızdan taviz vermeden gösterdik.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kuruluşun başkanlığını yapan Prof. Dr. Çelik’in, 1731 yılında kurulan Fransız Ulusal Cerrahi Akademisi’nde şu ana kadar konuşma yapan ilk Türk Cerrah olduğu ve Fransa’nın başkenti Paris’te Fransız Ulusal Cerrahi Akademisi’nin düzenlediği “Obezite ve Metabolik Cerrahi” toplantısında konuşma gerçekleştirdiği belirtildi.

Türkiye’nin de bu ameliyatın uygulandığı 6 ülkeden biri olduğunu ifade eden Çelik, tüm Türkiye’yi dolaşarak metabolik cerrahi ameliyatlarını meslektaşlarına anlattıklarını kaydetti.

Fransız meslektaşlarına şeker hastalığının ameliyatla tedavisi hakkında bilgiler veren ve amaçlarının metabolik cerrahi ameliyatlarının tüm Türkiye çapında yaygınlaştırmasını sağlamak olduğunu kaydeden Çelik, şunları aktardı:

“Türkiye’de, Metabolik Cerrahi tedavisine karşı yapılan spekülasyonlara rağmen Avrupa’da bilimsel çalışmalarıyla ünlü bir akademi tarafından davet edilmek, yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunun göstergesidir. Bizler, yaptığımız çalışmalarla şeker hastalığının ameliyatla tedavi edilebildiğini bilimsel tarafımızdan taviz vermeden gösterdik. Bundan sonra da hem ulusal, hem de uluslararası arenada aynı şekilde ilerlemeye devam edeceğiz.”

Muhabir: Abidin Mutlu Bozdağ

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”