Cts. Nis 27th, 2024
Yeni Zelanda’dan son dakika saldırı haberi geldi. ChristChurch kentinde bulunan iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Gelen son resmi açıklamalara göre 49 kişi hayatını kaybetti. Yeni Zelanda cami saldırısında hayatını kaybedenler yaralananlar arasında Türk bulunmuyor. Yeni Zelanda Polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aktif bir tetikçi ile ChristChurch’te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis durumu yönetme konusunda tüm kabiliyetiyle yanıt veriyor, ancak risk ortamı hala son derecede yüksek.” ifadelerine yer verdi. Yeni Zelanda Başbakanın’ndan yapılan açıklamada 30’u bir camide 49 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yeni Zelanda Başbakanı saldırganın “Hristiyan olduğu bilgisini verebilirim” dedi. Yeni Zelanda cami saldırısı videosu ise sosyal medyada büyük tepki topladı ve söz konusu görüntülerde korkunç saldırının boyutları daha iyi anlaşılıyor. İşte hain saldırı ile ilgili tüm bilgiler ve son dakika gelişmeleri…

Yeni Zelanda’dan gelen son dakika haberine göre, ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Çok sayıda ölü ve yaralı bulunuyor. Yeni Zelanda Polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aktif bir tetikçi ile ChristChurch’te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis durumu yönetme konusunda tüm kabiliyetiyle yanıt veriyor, ancak risk ortamı hala son derecede yüksek.” ifadelerine yer verdi.

Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi.


Yeni Zelanda Polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aktif bir tetikçi ile ChristChurch’te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis durumu yönetme konusunda tüm kabiliyetiyle yanıt veriyor, ancak risk ortamı hala son derecede yüksek. Polis, ChristChurch’te oturanların sokaklardan uzaklaşmalarını ve bir sonraki duyuruya kadar içeride durmalarını tavsiye ediyor. Christchurch okulları bir sonraki duyuruya kadar kilitlenecek. Kamuoyuna iş birlikleri için teşekkür ederiz, bölge sakinlerini bilgilendirmek için daha fazla güncelleme sağlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”