Sal. Mar 19th, 2024

Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete’de

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün görev süreleri 30 Ağustos 2020 tarihinden itibaren 1 yıl uzatıldı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarında 13 general, 4 amiral ve 51 albay 30 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olarak bir üst rütbeye terfi etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yer alan kararlara göre, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün görev süreleri 30 Ağustos 2020 tarihinden itibaren 1 yıl uzatıldı.

Orgeneral Musa Avsever’in rütbe bekleme süresinin, 30 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere 1 yıl uzatılmasına karar verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına mensup 13 general, 4 amiral ve 51 albay, 30 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olarak bir üst rütbeye terfi ettirildi.

– Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Kara Kuvvetleri Komutanlığında Korgeneral Metin Gürak orgeneralliğe, Tümgeneral Veli Tarakcı korgeneralliğe, Tuğgeneraller Tevfik Algan, Halil Soysal, İdris Acartürk, Zorlu Topaloğlu, Muammer Alper, Emre Tayanç, Hakan Öztekin, Davut Ala ve Sıtkı Varlı ise tümgeneralliğe yükseltildi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”